Hotell i Göteborg

Det finns många bra skäl att styra kosan mot Göteborg. Oavsett om du reser med familj, vänner eller partner så bjuder denna västkustpärla på ett stort utbud av aktiviteter, restauranger, och naturligtvis också ett stort utbud av serviceinriktade hotell.

Hotell i Göteborg

För småbarnsfamiljen är Liseberg självklart ett stort måste. Som en av Europas bästa nöjesparker kan alla familjens medlemmar vara säkra på kunna njuta av massor av olika åkattraktioner och karuseller. För de allra minsta passar de lite stillsammare och mindre karusellerna i Kaninlandet utmärkt.

Njut av en guidad båttur

Reser du istället ensam, med partner eller en vän så kan det ibland kännas mer lockande att ta det lugnt och bara njuta av stadens avslappnade atmosfär. Ett bra tips är då att, när du gjort dig hemmastadd på ett av de bästa hotell i Göteborg, slå dig ner vid  vattnet med en kopp kaffe alternativt besöka ett av stadens mysiga kaféer. Om vädret tillåter är det också ett bra alternativ att åka på en båttur.

Precis intill Kungsportsplatsen i centrala Göteborg kan du gå ombord på den platta Paddan-båten som tar dig runt stadens kanaler samtidigt som en guide ger dig Göteborgs lokala historia. Alltifrån stadens vallgrav och kanaler från 1600-talet till berättelser om stadens stora fiskehamn, via många långa broar. Naturligtvis inklusive den välkända Osthyveln.

Även från centrala Lilla Bommen går flera olika båtturer, guidade eller mer upplevelseorienterade. Oavsett vad du har planerat finns det flera alternativ för dig som vill boka hotell. Oavsett vilket av dessa hotell du väljer, möter du vänlig personal, vackra rum med genomtänkt design och inte minst en riklig utsökt frukost varje morgon.

Hitta lugnet – boka hotell i Göteborg

Eftersom de flesta av Best Westerns hotell i Göteborg är centralt belägna så spelar det ingen roll huruvida du reser med flyg, bil eller tåg. Det är alltid smidigt och enkelt att hitta och checka in. Hotellens unika lägen bidrar i sig också till härliga upplevelser. Från Best Western Hotel Mektagonen kan du till exempel njuta av utsikten över staden från egen takterrass. Har du tur så har du kanske utsikt hela vägen till Botaniska trädgården (Botaniska) - Sveriges största botaniska trädgård. Detta är en vacker oas med cirka 16000 olika grödor fördelat på 40 hektar i stadsdelen Änggårdsbergen.

Ett annat tips för den som är intresserad av plantor och parker är Trädgårdsföreningen som ligger precis i anslutning till Centralstationen. Här hittar du till exempel det berömda Palmhuset, som erbjuder 1000 kvadratmeter tropiska varma och exotiska palmer.

Ett besök i de charmiga  arbetarkvarteren i Haga är också väl värt. Denna stadsdelen ligger mellan Järntorget, Hagakyrkan och Skanstorget och området är ett vackert minne om Göteborgs historia, med ursprungliga 1800-talsbyggnader, trevliga gågator med specialaffärer och ett underbart urval av kaféer och restauranger.

Unik arkitektur och kultur

För den kulturintresserade rekommenderas ett besök på Göteborgsoperan som ligger granne med den postmoderna skyskrapan Lilla Bommen, eller “Läppstiftet” som göteborgarna kallar den. Operahuset är åtta våningar högt och erbjuder ett stort urval av musik, balett och opera. För den som föredrar konst så samlar Göteborgs konstmuseum konst från totalt fem århundraden med verk av konstnärer som Munch, Carl Larsson, Picasso, Rembrandt och Chagall.

Göteborg har mycket att erbjuda och du som väljer att boka boende på Best Western kommer dessutom att uppleva varm och vänlig service, mjuka sängar och en härligt smakrik och utsökt frukost varje morgon. Alltifrån frukt, grönsaker, bröd och flingor, pannkakor, croissanter, ägg, fruktkompott och mycket mer i klassisk Tina-stil. Ta gärna en titt på online-recensioner för fler omdömen, tips och råd från tidigare gäster. Oavsett vilket hotell i Göteborg du väljer, kommer du alltid att bo bekvämt när du väljer Best Western.

Att göra i Göteborg

  • Se botaniska trädgårdens rika växtliv

  • Ta en rundtur i Göteborgs kanaler ombord på Paddan

  • Gå bland de historiska arbetarkvarteren i Haga

  • Besök Göteborgs Opera

  • Beundra verk av kända målare på Göteborgs konstmuseum

  • Upplev en fartfylld dag på Lisebergs nöjespark