Hotell Karlstad

Våra fyra hotell i Karlstad har lite olika profil, hitta din favorit! Oavsett om du besöker Karlstad för någon av stadens sevärdheter, för att njuta av naturen längs Klarälven, eller delta i en konferens, har vi hotellet för dig.

Boende Karlstad

Välkommen till hjärtat av Värmland! Karlstad är beläget där Klarälven möter Vänern, Sveriges största sjö. Klarälven snirklar sig genom staden och är allerstädes närvarande. När du bor på ett av våra hotell i Karlstad vaknar du alltid upp till en härlig frukostbuffé, som ingår i rumspriset.

Två av våra hotell ligger i centrala Karlstad, och så har vi två som ligger någon kilometer utanför centrum.

Våra hotell i Karlstad

Hotell med pool i Karlstad

Letar du efter ett hotell med pool i Karlstad ska du spana in mysiga Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens. Här hölls en gång i tiden legendariska poolpartyn. Numera är det en uppskattad plats för hotellets besökare. Utöver pool kan hotellets gäster även njuta av en relaxavdelning med jacuzzi, bastu och gym.

5 platser att besöka i Karlstad:

Mariebergsskogen: En grönskande stadspark som inbjuder till avkopplande promenader, lekfulla eftermiddagar och kulturella evenemang. Parken är ett levande museum och en perfekt plats för familjeutflykter.

Värmlands Museum: Upptäck regionens rika historia och kultur genom fascinerande utställningar. Museet är ett måste för alla som vill fördjupa sig i Värmlands konst, kultur och arv.

Sandgrund Lars Lerin: Konstintresserade besökare bör inte missa detta museum dedikerat till en av Sveriges mest framstående nutida konstnärer, Lars Lerin. Här kan du förlora dig i vackra akvareller och imponerande konstverk.

Alsters herrgård: Författaren Gustaf Frödings barndomshem är idag ett kulturcentrum som erbjuder både historiska insikter och natursköna omgivningar.

Wermland Opera: En vacker gammal byggnad vid Klarälvens strand där du kan njuta av opera.

Utforska Karlstad från vattnet

Med Klarälvens närvaro i staden och en hamn för Vänerns båtar är det klart att båtliv är en del av vardagen för många i Karlstad.

3 sätt att uppleva Karlstad från vattnet:

  • Klarälvsbåtarna: Du kan ta en tur med de traditionella Klarälvsbåtarna, som ger dig en historisk och naturskön upplevelse längs Klarälven. Detta är ett utmärkt sätt att se Karlstad från ett nytt perspektiv och lära dig mer om områdets historia och natur.

  • Sightseeing med båt: Under sommarmånaderna arrangeras det guidade sightseeingturer på Vänern och Klarälven. Dessa turer ger en underbar överblick av Karlstads vackra omgivningar och är ett trevligt sätt att tillbringa en eftermiddag på.

  • Hyra egen båt eller kajak: För den med båtvana finns möjlighet att hyra båt eller kajak för att på egen hand utforska Vänerns vikar eller paddla längs Klarälven. Detta ger en frihet att utforska området i sin egen takt och är ett fantastiskt äventyr för naturälskare.

Sola i Karlstad

Sola i Karlstad har blivit en symbol för stadens gästvänlighet och det soliga välkomnande besökare kan förvänta sig. Uttrycket härstammar från det smeknamn som gavs till Eva Lisa Holtz som drev ett värdshus i Karlstad i slutet av 1700-talet. Så småningom fick begreppet en vidare betydelse och kom att inbegripa hela staden. I dag har kommunen en sol som slogan.

Mer om våra hotell i Karlstad