Hotell i Oslo

Oavsett om anledningen till ditt besök i Oslo är arbete, semester eller har inslag av lite av båda så kan du förgylla vistelsen med en mängd olika aktiviteter, restauranger, sevärdheter och utflyktsmål.

Som Norges största stad och huvudstad fungerar Oslo också som ett bubblande, levande centrum för kultur, uteliv, nöje, arkitektur, konst och mycket mer. Det är en stad som hela tiden växer och utvecklas och som erbjuder ett ständigt föränderligt utbud av upplevelser och attraktioner för invånare, turister och besökare. För de som planerar att bli kvar i staden under ett antal dagar finns det också många bra och bekväma hotell i Oslo att välja bland.

Hotell i Oslo

Oavsett om anledningen till ditt besök i Oslo är arbete, semester eller har inslag av lite av båda så kan du förgylla vistelsen med en mängd olika aktiviteter, restauranger, sevärdheter och utflyktsmål.  För dig som uppskattar att upptäcka en stad till fots är Oslo också en utmärkt stad för fotgängare, och i de centrala delarna av staden finns det många gågator som bidrar till en lugn och trygg stadsmiljö. Om du valt att boka hotell i Oslo och utgår från stadens centrum, nära centralstationen, kan du förslagsvis promenera genom Operapassasjen till Youngstorget. En utmärkt plats för en läskande drink på Internasjonalen, eller när du vill överblicka staden från Stratos omtalade takterrass.Ett stenkast därifrån hittar du också Karl Johan, Oslos paradgata som passerar Stortinget, delar av universitetet och som i slutändan leder upp till slottet.

Levande kultur och natur

När promenaden börjar kännas tröttsam kan du hyra en av de många stadscyklarna som finns tillgängliga här. Trampa till exempel vidare till Rådhustorget precis vid området Aker Brygge. Här ligger stadshuset som i sig är en imponerande byggnad i tegel och med friser av Harald Harråde på den västra väggen och motiv från Edda poesi. Om du sedan fortsätter vidare längs Aker Brygge kan du köpa färska räkor från båtarna eller slå dig ned på något av caféerna eller restaurangerna som ligger här. Efter lite vila passar det sedan utmärkt att spatsera vidare till Majorstuen i stadsdelen Frogner med ett överflöd av kaféer och restauranger för dem som behöver en liten paus. Besök också den vackra Vigelandparken som innehåller över 200 skulpturer av människor i full storlek och i alla stadier av livet. Där kan du till exempel beundra den internationellt kända skulpturen Sinnataggen.Trots att Oslo är Norges största stad, är det bara en kort väg till natur och frodiga grönområden. Efter bara 15-20 minuters tunnelbanefärd är du i skogen som omger Oslo och där kan du gå i timmar utan att träffa en människa. Om du tar sikte mot sjön Sognsvann möter du säkert flera andra som tagit sig dit för en joggingtur, ett bad eller som grillar, men är du ute efter tystnad och lugn behöver du heller inte ta dig speciellt långt. Även vintertid är detta ett bra utflyktsmål, då många passar på att gå till kulturgården Frognerseteren för att dricka kaffe och äta våfflor.

Boka hotell i Oslo – bekvämt och smidigt

Efter en lång dag på språng kan det kännas skönt att äntligen få vända tillbaka och landa på hotellrummet för lite vila och återhämtning. Som boende på ett Best Western-hotell bor du alltid bekvämt och under ombonade förhållanden med tillgång till personlig service, härliga sängar och smakrik, mättande frukost. När det sedan är dags att ge sig ut på stan igen finns det många bra restauranger att välja mellan. Till exempel så erbjuder Ekebergsrestaurangen en fängslande utsikt över Oslo. För den som istället vill besöka en kulturellt välkänd plats är Teatercaféet nära Nationaltheatret ett bra alternativ och som också besöks av många kända namn inom både kultur och näringsliv. Väl tillbaka på hotellet kan du sedan avsluta kvällen med en härligt välsmakande drink i loungen. Oavsett om du åker till Oslo på en weekendresa eller semester, med vänner, familj eller kollegor så är det väl värt att ta sig tid att uppleva denna vackra stad i fred. Välj om du ta del av huvudstadens livliga puls, eller om du vill njuta av lugnet i någon av stadens många parker eller naturområden runt om i stadens centrum. Det finns ett bästa hotell i Oslo för alla smaker och mål.

Saker att göra i Oslo

  • Ta en drink på Internasjonalen

  • Shoppa på  Karl Johan

  • Besök Kungliga slottet

  • Se skulpturerna i Vigeland Park

  • Utforska naturen i Nordmarka

  • Besök det prisbelönta Operahuset

Mer hotellinspiration