Hotell i Vasastan Stockholm

Vi har 3 hotell i Vasastan, alla med lite olika profil, hitta din favorit! Nästa gång du besöker Stockholm, välkommen till något av våra hotell i mysiga stadsdelen Vasastan.

Boende Vasastan

Vasastan är en levande stadsdel med många restauranger, barer och butiker. Karaktäristiskt för stadsdelen är de välbevarade byggnaderna från sekelskiftet som flankerar dess gator och alléer. Här finns både tysta lugna gator och myllrande gågatormed mängder av uteserveringar (i alla fall sommartid) .

Våra hotell i Vasastan, Stockholm

4 platser med många restauranger och barer i Vasastan:

1. Rörstrandsgatan

Denna charmiga gata är en av de mest populära matgatorna i Vasastan. Här ligger restauranger och caféer tätt, och erbjuder allt från svensk husmanskost till internationella rätter. På sommaren myllrar gatan av liv när gatan blir gågata och uteserveringarna öppnar upp. Det är en perfekt plats för en middag eller bara för att njuta av en drink på en solig eftermiddag.

2. Sankt Eriksplan

Området runt Sankt Eriksplan erbjuder allt ifrån spännande och populära restauranger till halvt gömda barer och bageriet Sweet by Camilla där köerna ofta ringlar sig långt ut på gatan.

3. Odenplan

Odenplan är inte bara en trafikknutpunkt, utan också ett livligt område för mat- och dryckesintresserade. Här kan du hitta en härlig blandning av traditionella svenska kaféer och moderna restauranger. Området har också flera barer där du kan umgås och njuta av kvällslivet.

4. Roslagsgatan

Roslagsgatan erbjuder ett brett spektrum av matställen, små unika bistros och livliga uteserveringar. Roslagsgatans mysiga atmosfär gör den till en utmärkt plats om du vill uppleva en avslappnad middag eller ta något att dricka efter arbetet.

5 platser att besöka i Vasastan i Stockholm:

1. Vasaparken

Vasaparken är Vasastans största park och fungerar som en naturlig mötesplats för både lokalbefolkningen och besökare. Här kan man ta en picknick, låta barnen busa loss i parkleken, besöka minigolfbanan eller något av parkens caféer. Fotbollsplanen är välbesökt året om då den under vintermånaderna förvandlas till en populär skridskobana. Det är den perfekta platsen för en avkopplande dag utomhus.

2. Astrid Lindgrens hem

På Dalagatan 46, intill Vasaparken bodde Astrid Lindgren och här skrev hon många av sina älskade berättelser. Många av dessa utspelar sig i närheten av hemmet, till exempel sitter Mio min Mio i Tegnérlunden innan han färdas till Landet i Fjärran. Sagan om Peter och Petra utspelar sig i Vasaparken. Du kan numera besöka Astrid Lindgrens hem som har bevarats så som det såg ut när hon levde.

3. Vanadislunden

En annan grön oas i stadsdelen är Vanadislunden, en lummig park som erbjuder vackra promenadvägar och pittoreska sittplatser. Sommartid kan du besöka Vanadisbadet som ligger mitt i parken.

4. Gustav Vasa Kyrka

Ett av Vasastans mest iögonfallande landmärken är Gustav Vasa Kyrka, belägen vid Odenplan. Denna imponerande kyrka, byggd i nygotisk stil, är känd för sitt vackra interiör och sin mäktiga orgel. Den erbjuder inte bara andlig ro utan också konserter och evenemang som berikar det lokala kulturlivet.

5. Stadbiblioteket

Detta vackra bibliotek är ritat av arkitekten Gunnar Asplund och öppnade 1928. Utmärkande är dess 24 meter höga rotunda som hänfört många besökare genom åren. Under ditt besök kan du låna böcker, läsa eller delta i någon av de aktiviteter som förekommer här för både barn och vuxna.

Om våra hotell i Vasastan