Spring til hovedindhold
Best Western logo

Hotel Ruth, WorldHotels Crafted

Gemytligt boutiquehotell i Vasastan

I den trevliga stadsdelen Vasastan i Stockholm hittar du detta familjeägda boutiquehotell vars inredning har influerats både av omvärlden och den klassiska stockholmsvåningen. Hit kommer både turister och lokala stockholmare för att äta gott, bara ta ett glas eller njuta av en riktigt härlig hotellvistelse.

Rum med charm och elegans

Hotellet ligger i en byggnad som uppfördes redan på 1800-talet, vilket innebär att inget rum är det andra likt. Såväl storlekar som inredning varierar mellan rummen. Du kommer till stor del få uppleva känslan av en äkta stockholmsvåning när du övernattar här, exempelvis i form av knarrande fiskbensparkett och tidstypiska höga trösklar.


Sociala ytor, mat och dryck

Förutom trevliga rum har hotellet också en mysig lounge, en terrass och en bar. I baren serveras både öl, vin, drinkar och alkoholfria alternativ. Att hotellet har stort fokus på konst och kultur kommer du inte minst att märka när du läser igenom drinklistan.


När det vankas frukost kommer du inte bara kunna njuta av härliga klassiker utan också avsluta frukostbuffén med gräddtårta och alkoholfritt bubbel. För middag är du varmt välkommen till restaurangen Crêperie & Logi för att njuta av goda galetter och crepes.


Vasastan i Stockholm

I stadsdelen Vasastan fullkomligt myllrar det av restauranger, barer, caféer, butiker och mycket annat. Dessutom finns det flera grönområden i närheten av hotellet, som exempelvis Observatorielunden och Hagaparken. Från Observatorielunden kan du följa Drottninggatan ned mot Sergels torg och upptäcka ännu mer av stadens stora shoppingutbud.

Kundevurderinger: 4,7/5 (1.895 anmeldelser)
Hotel Ruth, WorldHotels Crafted

Dobelnsgatan 81, 113 52 Stockholm

Telefon: +46 815 04 20

E-mail: hello@hotelruth.se

Samarbete med Litz

I både lobby och restaurang på Hotel Ruth, WorldHotels Crafted kan du upptäcka spännande konst från plattformen Litz. Denna plattform syftar till att göra samtida konst från gallerier, konstnärer och samlare världen över mer tillgänglig och samtidigt föra konstscenen framåt.

Vælg værelse

Mad og drikke

Hotel Ruth restaurant and breakfast area

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Hotel Ruth, WorldHotels Crafted. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Hotel Ruth restaurant and breakfast area

Crêperie

Intill hotellet ligger restaurangen Crêperie & logi som serverar galetter och crepes med olika fyllningar. Denna typ av mat kommer ursprungligen från Frankrike men blir alltmer populär även i Sverige.


Værd at vide

Ind-og udcheckning

Indcheckning: kl. 15:00

Udcheckning: kl. 12:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Kæledyr

Husdjur ej tillåtna.


Parkering

I anslutning till hotellet finns parkeringsplats mot en kostnad om 400 sek/dygn.


Andre ydelser

  • Reception öppen 24 timmar
  • Frukostbuffé ingår
  • Wifi / fiber
  • Lounge/bar
  • Restaurang
  • Värdeskåp

Møder og konference

Hotellet har inga bokningsbara konferensrum men det går utmärkt att ta mer informella möten eller jobba en stund i hotellets lobby.

    Hvorfor World Hotels Crafted?

    Hotell som utöver förstklassig service erbjuder något unikt vad gäller arkitektur, design, konst eller musik.