icon

Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western

Best Western Svea Outdoor Restaurant

Havsnära hotell på Österlen

I pittoreska Simrishamn på Österlen välkomnas du till familjära Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western. På detta havsnära hotell med anor från 1840 kan du börja dagen med ett dopp i det blå efterföljt av en lång, härlig frukost. Hotellet erbjuder flera flexibla möteslokaler som ihop med restaurangens skånska kök och vågornas brus ger optimala förutsättningar för en lyckad konferens.

Rum för lugn och ro

När du bor på Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western får du ett rum med ett lugnt och rogivande läge oavsett rumskategori. Antingen har du utsikt direkt mot havet eller mot hotellets lummiga trädgård. Här finns både enkelrum, dubbelrum och rymligare familjerum för dig som reser med partner och barn. Hotellet erbjuder totalt 62 rum som fördelas på tre våningsplan.


Restaurang, konferenslokaler, bastu och spelrum

I hotellets restaurang avnjuter du god mat och dryck i kombination med en fantastisk havsutsikt. Menyn präglas av klassiska smaker och innovativa inslag. Restaurangen kan även bokas för privata evenemang. För möten och konferenser finns tre större lokaler och fyra grupprum med kapacitet för 100 deltagare i den största salen. Hotellet erbjuder också en bastu med tillhörande relax där du kan koppla av efter en lång dag. Dessutom finns ett nyöppnat spelrum med biljard, shuffleboard och dart att roa sig med. 


Paradiset Österlen

Österlen har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Och det är inte svårt att förstå varför. Här erbjuds en unik kombination av vacker natur, salta havsbad och intressant kultur. Österlen bjuder på en underbar kustremsa, öppna fält, äppelodlingar, gamla ruiner, trädgårdar, unika restauranger och mycket mer. Missa inte att besöka Sveriges vackraste strand Sandhammaren eller någon av alla mysiga gårdsbutiker som säljer färska, lokala läckerheter.

Kundevurderinger: 4,0/5 (156 anmeldelser)
Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western

Strandvägen 3, 272 31 Simrishamn

Telefon: +46 414 41 17 20

E-mail: info@hotelsvea.se

icon

Med havet som närmsta granne

När du bor på Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western har du fantastisk utsikt mot havet nästan oavsett var på hotellet du befinner dig. Med det böljande blå och Simrishamn hamn som närmsta granne utlovas här en magisk marin miljö. Och på bara tio minuters promenad på Strandvägen följt av Badstigen tar du dig enkelt till Tobisviken strand för ett svalkande dopp.

Vælg værelse

Mad og drikke

Best Western Svea Breakfast

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Best Western Svea Restaurant Bar

Restaurang Piraten

På hotellets restaurang, som går under namnet Piraten, njuter du av god mat som lagats från grunden på lokala råvaror. Till lunch serveras klassiska skånska rätter såsom ”äggakaga” och ”fläskestek” både i form av dagens och à la carte. Till middag kan du sätta ihop en egen trerättersmeny à la carte. Glöm inte att boka bord!

Best Western Svea Garden Bar

Trädgårdsbaren

År 2020 byggdes vår fina trädgårdsbar, baren kan nyttjas spontant eller så kan man boka den separat för privata tillställningar. I trädgårdsbaren finns en enklare barmeny med kvällens husman, burgare och sallad samt ett stort sortiment av öl, vin, cider och andra drycker.


Værd at vide

icon
Ind-og udcheckning

Indcheckning: kl. 15:00

Udcheckning: kl. 11:00


icon
Barn

Barn upp till 6 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


icon
Kæledyr

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en kostnad om 100 sek/natt.


icon
Parkering

Utanför hotellet finns gratis allmänna parkeringsplatser.


Andre ydelser

 • Restaurang
 • Frukostbuffé ingår
 • Lounge/bar
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Fri parkering
 • Parkering
Best Western Svea Sauna

Bastu & relax

Hotellet erbjuder en härlig relaxavdelning med bastu där du kan luta dig tillbaka efter en intensiv konferensdag eller kanske efter ett dopp i havet. På relaxavdelningen erbjuds också massagebehandlingar. 

Møder og konference

icon

61

Hotelværelser

icon

7

Mødelokale

icon

100

Bio opstilling

Hotellet erbjuder sju lokaler för möten, konferenser och andra tillställningar. Tre av dem är större lokaler och resterande fyra är mindre grupprum för sex till åtta personer. Här konfererar ni i en lugn och avslappnad miljö och kan enkelt kombinera mötet med mat och fika från hotellets restaurang, boende samt aktiviteter. 

Konferencebooking

E-mail: info@hotelsvea.se

Telefon: +46 414 41 17 20

 • Best Western Svea Conference Meeting

  Brantevik

  iconMax 100 gæster
  icon100 m2

  Brantevik är hotellets största lokal. Den är belägen i ett annex tvärs över gården i direkt anslutning till trädgården. Lokalen passar utmärkt både för konferenser, bröllop och andra tillställningar. Här finns bland annat headset att tillgå.

 • Kivik

  iconMax 30 gæster
  icon45 m2

  Kivik är en medelstor lokal med flexibel möblering. Lokalen passar både för föreläsningar och möten.

 • Best Western Svea Meeting Conference Baskem lla

  Skillinge, Baskemölla, Kåseberga & Haväng

  iconMax 8 gæster
  icon16 m2

  Lokalerna Skillinge, Baskemölla, Kåseberga & Haväng är fyra grupprum som ligger i direkt anslutning till lokalen Brantevik. Till ytan är de lika stora men i Haväng ryms sex deltagare medan övriga tre har plats för upp till åtta deltagare. På bilden syns lokalen Baskemölla.

icon

Hvorfor Sure Hotel Collection by Best Western?

En personlig hotellupplevelse, ett snyggt och bekvämt boende med charm. Prisvärda hotell med känsla för design.