Statt Hässleholm, BW Signature Collection

Modernt cityhotell med personlig design

När du kommer till Statt Hässleholm, BW Signature Collection möts du av en ståtlig byggnad mitt på Stortorget som bjuder in till en personlig och minnesvärd hotellupplevelse. Väl innanför dörrarna välkomnas du av en varm och ombonad inredning som får vem som helst att trivas.

Bo i ett unikt inrett rum

Alla rum på hotellet är inredda i olika stilar med särskilt utvalda inredningsdetaljer. Den största delen av inredningen kommer från Artwood of Sweden, vilket ger en känsla av ombonad och stilren lyx. Här kan du välja mellan enkelrum och dubbelrum med olika standard eller kanske boka en extra minnesvärd hotellupplevelse i någon av juniorsviterna.


Äta och mötas

Hotellets restaurang Lobbybaren erbjuder middag à la carte, diverse smårätter och ett stort utbud av viner från världens alla hörn. I anslutning till Lobbybaren finns också en trevlig veranda samt en uteservering som öppnar under sommarhalvåret. Vidare erbjuder hotellet sex moderna konferensrum med plats för upp till 230 deltagare och ett välutrustat gym vid namn TRAIN - Station. Namnet anspelar på hotellets nära läge till järnvägsstationen i Hässleholm.


Knutpunkten Hässleholm

Hotellet har ett centralt läge på Stortorget i Hässleholm, vilket innebär ett perfekt utgångsläge för att upptäcka vad staden har att erbjuda. Alldeles i närheten hittar du restauranger, caféer, butiker och sevärdheter. Dessutom ligger tågstationen endast 100 meter från hotellet där hela fem järnvägslinjer passerar. Trots att du befinner dig i en stad är det heller aldrig långt till vandring, golf och olika naturupplevelser när du besöker Hässleholm.

Kundbetyg: 4,4/5 (1 293 omdömen)
Statt Hässleholm, BW Signature Collection

Frykholmsgatan 13, 281 31 Hässleholm

Telefon: +46 45 189 00 0

E-post: info@statt.se

Både naturnära och cityläge

Det är inte många som kan stoltsera med att ha både naturen och centralen runt knuten. Bor du på Statt Hässleholm, BW Signature Collection har du vandringsleden Hovdalaleden precis utanför entrén, och en golfbana bara 1 km bort.

Centralen ligger bara 100 m bort, och med läget mitt i city har du även nära till butiker och restauranger. 

Välj rum

Mat & Dryck

Lobbybaren

Lobbybaren serverar à la carte och smårätter med skånska smaker på lokala råvaror. Verandan går att boka separat med plats för upp till 12 personer. Restaurangen erbjuder även catering och take away. På vardagar serveras affärslunch mot förbeställning. Kontakta hotellet för mer information.

Brunch

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 300 sek/vistelse.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

100 meter från hotellet ligger Kulturhusets parkeringshus som har 200 platser. Det går också bra att parkera på markerade parkeringsplatser på gatan, vilket är gratis mellan kl. 18–09 om inget annat anges.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Gym
 • Wifi / fiber
 • Restaurang
Gym Statt H ssleholm

TRAIN - Station

Hotellets gym erbjuder kettlebells, hantlar, skivstänger och maskiner. Därtill finns mer funktionella redskap såsom stretchmattor och fitnessbollar. Gymmet är gratis att använda för dig som hotellgäst.

Möten & Konferens

93

Hotellrum

6

Mötesrum

230

Biosittning

Hotellet erbjuder sex välutrustade konferenslokaler med mycket dagsljus, högt i tak och öppningsbara fönster för vädring. I samtliga konferenspaket ingår kaffe, vatten och frukt. Hässleholm är en av skånes största knutpunkter med fem inkommande tåglinjer. Att mötas i just Hässleholm möjliggör att deltagarna kan resa miljövänligt från hela södra Sverige. Hotellet ligger endast 100 meter från stationen. 

Konferensbokning

E-post: boka@statt.se

Telefon: +46 451 890 00

 • Grand Central

  Number of personsMax 170 gäster
  Area182 m2

  Grand Central är hotellets största lokal. Tack vare en stor scen, ljudanläggning samt flera projektorer och mikrofoner passar lokalen utmärkt för större evenemang såsom presentationer, föreläsningar med mera. Deltagarna kan utöver nedan placeras i en halvmåne (70), som fiskben (60) eller i en ring (75).

 • Hessle Wapen

  Number of personsMax 80 gäster
  Area100 m2

  Hessle Wapen är hotellets näst största lokal som gör sig bäst för medelstora konferenser och evenemang. Flexibel möblering med sju olika alternativ för sittningar. Deltagarna kan utöver nedan placeras i en halvmåne (20), som fiskben (30) eller i en ring (20). Möjlighet till mikrofon.

 • Gare du Nord

  Number of personsMax 60 gäster
  Area80 m2

  Gare du Nord är en stor lokal som passar för konferenser och möten. Flexibel möblering med sju olika alternativ för sittningar. Deltagarna kan utöver nedan placeras i en halvmåne (30), som fiskben (30) eller i en ring (35).

Varför BW Signature Collection?

Fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Inspirerande boende i ett citynära läge.