Åmåls Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

Klassiskt stadshotell i Åmål

Välkommen till Åmåls Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western – en klassisk 1900-talsbyggnad som bjuder in till en trevlig hotellvistelse i karakteristisk sekelskiftesmiljö. Hotellet ligger precis intill Åmålsån, på gränsen mellan den gamla trästaden och den moderna delen av Åmål. Hit kommer både turister och lokalbor för att övernatta, äta och fira!

Rum att sova gott i

Alla rum på hotellet är inredda med tidstypiska tapeter och detaljer samt möbler som andas tidigt 1900-tal. Hotellet erbjuder enkelrum i kategorin standard och dubbelrum i antingen standard eller superior.


Restaurang, bar och festlokal

På hotellets restaurang Bakfickan serveras både frukost, lunch och middag. Lunchen består av en härlig buffé och middagen beställer du från menyn. Här finns en förkärlek till husmanskost men menyn består också av rätter med smaker från hela världen. Utöver restaurangen finns en lobbybar och en stor festlokal på hotellet som passar utmärkt för olika fester och högtidsdagar. Intill festlokalen finns också en takterrass med skybar som gör sig bäst en varm sommarkväll i goda vänners lag.


Åmål och Vänern

Strax nedanför hotellet ligger den vackra småbåtshamnen där det finns möjlighet att åka på båtturer på Vänern, göra mysiga utflykter och hänga på stranden om sommaren. Åt andra hållet kan du uppleva äkta småstadscharm med vackra gamla byggnader, härliga promenadstråk och en mysig gågata. Du som längtar ut till skog och natur kan besöka utflyktsmålet Örnäs som bjuder på naturstigar, bollsporter och en djurpark för de små.

Kundbetyg: 4,3/5 (130 omdömen)
Åmåls Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

Kungsgatan 9, 66231 Åmål

Telefon: +46 53261610

E-post: info@amalsstadshotell.se

Staircase

Åmåls mest kända trappa

När du kommer in på hotellet möts du av en mycket vacker och pampig trappa som nästan alla Åmålsbor känner till. De flesta av dem har någon gång blivit fotograferade i just denna trappa i samband med olika fester och högtider såsom studentfirande, bröllop och jubileum. Glöm inte att ta en bild du också!

Välj rum

Mat & Dryck

A la cart restaurang bakfickan

Bakfickan

Bakfickan serverar lunchbuffé på vardagar och middag tisdag till lördag. Till middag kan du välja mellan olika smårätter, huvudrätter och en söt avslutning. Utöver restaurangen finns en lobbybar där du kan njuta av en kopp kaffe, ett glas vin eller en öl.

Frukostbuff

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Åmåls Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur tillåtna vid förfrågan mot en kostnad om 120 sek/bokning.


Parkering

Som hotellgäst får du ett parkeringstillstånd i receptionen som gäller på de kommunala parkeringarna på gatorna runt hotellet.


Övriga tjänster

  • Frukost ingår
  • Frukostbuffé ingår
  • Reception öppen 24 timmar
  • Express-utcheckning
  • Sen utcheckning tillgänglig
  • Skoputsmaskin
  • Wifi / fiber
  • Utomhusparkering

Möten & Konferens

29

Hotellrum

2

Mötesrum

146

Biosittning

Hotellet har två bokningsbara lokaler för konferens, möten, fest och andra evenemang. Här samlas ni i vacker sekelskiftesmiljö och kan välja att boka en enskild dag eller flera dagar tillsammans med övernattning.

Konferensbokning

E-post: iia@amalsstadshotell.se

Telefon: +46 532 247 42

  • Festsalen

    Number of personsMax 146 gäster
    Area110 m2

    Hotellets festsal kan användas både till traditionella konferenser eller mer formella sittningar och banketter. Denna pampiga lokal har fin takstuckatur och fin tapet.

  • Klubben

    Number of personsMax 30 gäster
    Area40 m2

    Ett medelstort konferensrum med klassisk inredning från sekelskiftet. Lokalen har vacker fiskbensparkett och vacker tapet.

Varför Sure Hotel Collection by Best Western?

En personlig hotellupplevelse, ett snyggt och bekvämt boende med charm. Prisvärda hotell med känsla för design.