icon

Best Western Hotel Gamla Teatern

Family Superior BW Hotel Gamla Teatern

Vackert hotell i tidigare teater i Östersund

I ett av Europas äldsta trähus i den jämtländska staden Östersund hittar du Best Western Hotel Gamla Teatern. Kliv in i byggnaden och det framgår genast var hotellet har fått sitt namn ifrån – här möts du av röda draperier, mönstrade mattor och vackra lampor. Välkommen till en charmig och minst sagt unik hotellmiljö med anor från 1883!

Rum med antik inredning

Hotellrummen på Best Western Hotel Gamla Teatern har en antik och unik prägel som skapar en mysig och ombonad känsla. Väggarna pryds av fina tapeter i olika mönster och färger. De snirkliga, mörkbruna möblerna ger tillsammans med textilier i sammet ett lekfullt intryck som verkligen för tankarna till teaterns värld. Här kan du antingen bo i enkelrum, dubbelrum eller familjerum.


Mycket mer än ett hotell

Förutom charmiga hotellrum erbjuds här en spa- och relaxavdelning där du kan boka in dig på en härlig behandling för både kropp och själ. I spat finns också en bubbelpool och en bastu. Som gammal teater erbjuder hotellet också flera konferenslokaler med kapacitet upp till 450 personer. Därtill finns ett gym med moderna maskiner för både styrke- och konditionsträning.


I hotellets restaurang Teaterbistron kan du njuta av en härlig frukostbuffé och vällagade rätter från en à la carte-meny. Dessutom serverar Teaterbaren en trevlig afternoon tea under eftermiddagarna och brunch på helgerna. Under sommaren kan du hänga i hotellets trädgård med något svalkande i glaset och god mat från Teaterträdgårdens sommarmeny.


Östersund – porten till fjällen

Östersund är en trevlig stad som både bjuder på stadspuls och närhet till fjällen. Med drygt en timmes bilfärd till skidorten Åre kan du enkelt göra en dagstur till skidbacken för att sedan njuta av en konsert eller gå på restaurang i Östersund framåt kvällen. Staden har ett stort utbud när det kommer till lokalproducerad mat och småskaliga hantverksbryggerier. I Östersund ligger också Sveriges femte största sjö Storsjön som sägs vara hem åt det mytomspunna Storsjöodjuret.

Kundbetyg: 4,2/5 (1 044 omdömen)
Best Western Hotel Gamla Teatern

Thoméegränd 20, 831 34 Östersund

Telefon: +46 63 511600

E-post: info@gamlateatern.se

icon

Stora namn på teaterns scen

Den teaterbyggnad som hotellet idag huserar i invigdes 1883. På den tiden hade teater en stor plats i samhället med mer eller mindre fullsatta föreställningar varje kväll. Här har många stora namn uppträtt från 1886 fram till andra världskrigets utbrott 1939 såsom Harriet Bosse, Gösta Ekman, Karl Gerhard, Inga Tidblad, Zarah Leander och Jussi Björling.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Area BW Hotel Gamla Teatern

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Hotel Gamla Teatern. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant Bistron BW Hotel Gamla Teatern

Teaterbistron

I Teaterbistron kan du avnjuta god mat med framför allt svenska smaker men även en del internationella inslag. Råvarorna kommer till stor del från den norrländska skogen och sjöarna.

Teaterbaren BW Hotel Gamla Teatern

Teaterbaren

Teaterbaren erbjuder ett väl utvalt sortiment av vin, öl och andra drycker att avnjuta i någon av de sköna fåtöljerna. Här serveras också den härliga frukostbuffén för dig som hotellgäst och afternoon tea framåt eftermiddagen.


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


icon
Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


icon
Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 300 sek/bokning. Kan endast bokas i direktkontakt med hotellet.


icon
Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering i garage i mån av plats. Finns även ett kommunalt garage i närheten där du som hotellgäst kan parkera till reducerat pris.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Frukostbuffé ingår
 • Bastu
 • Värdeskåp
 • Konferenslokaler
 • Ismaskin
 • Fri parkering
Relax hamam BW Hotel Gamla Teatern

Hamam & spa

I hotellets källare välkomnas du till en helkaklad spaavdelning med två bubbelpooler, bastu, omklädningsrum och duschar. Här finns också en bänk för hamambad och två behandlingsrum för massage och andra kroppsbehandlingar.

Relax entr BW Hotel Gamla Teatern

Relax

I anslutning till spat finns också en harmonisk relaxyta med sköna fåtöljer i sammet där du kan vila mellan baden eller vänta på din tur i behandlingsrummet. Här finns badrockar och handdukar att låna under ditt besök.

Gym BW Hotel Gamla Teatern

Gym

I hotellets gym kan du som gäst hålla igång träningen under din hotellvistelse. Här finns maskiner för både styrke- och konditionsträning.

Möten & Konferens

icon

64

Hotellrum

icon

7

Mötesrum

icon

450

Biosittning

Best Western Hotel Gamla Teatern erbjuder sju konferensrum varav ett är den gamla teatersalen som utgör kärnan i byggnadens historia. Tre av lokalerna är större salar och resterande fyra är mindre rum som passar för den lilla konferensen eller möten med färre deltagare.

Konferensbokning

E-post: moa@gamlateatern.se

Telefon: +46 63 57 12 51

 • Conference Salongen BW Hotel Gamla Teatern

  Salongen

  iconMax 450 gäster
  icon306 m2

  Salongen är hotellets största konferenslokal. Här finns den scen som har gästats av flera stora skådespelare under teaterns storhetstid. Ridån som pryder scenen är original från 1902 och har ritats av C.E Orhling. Här anordnas fler stora konserter och föreställningar varje år. Salongen passar för konferenser och stora evenemang med upp till 450 deltagare och kan även användas vid banketter och middagar.

 • Conference Ordensalen BW Hotel Gamla Teatern

  Ordensalen

  iconMax 100 gäster
  icon112 m2

  Ordensalen är en fin och rymlig lokal med flexibel möblering som passar bra för stora konferenser och möten.

 • Conference Torget BW Hotel Gamla Teatern

  Torget

  iconMax 66 gäster
  icon66 m2

  En medelstor lokal vars namn och utseende går hand i hand. Väggarna pryds av olika husfasader som skapar känslan av ett torg. Lokalen har flexibel möblering och passar för mellanstora konferenser.

icon

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.