Best Western Nya Star Hotel

Affärs- och konferenshotell i Avesta

Best Western Nya Star Hotel är beläget i staden Avesta i Dalarna, mitt i Avesta Galleria. Hotellet präglas av en charmig 70-talsstil och unik design som skapar en ombonad känsla. Här kan du anordna konferenser och möten med upp till 60 deltagare eller bara njuta av en vistelse i Avesta med familjen!

Rymliga rum

Hotellet erbjuder 79 rum som består av enkelrum, dubbelrum och familjerum. Rummen är väldigt generösa till ytan och har helkaklade badrum med dusch. I dubbelrummen finns möjlighet att ställa in en extra säng mot avgift. Alla rum är belägna på samma plan, vilket gör hotellet extra tillgängligt.


Relaxavdelning och konferenslokaler

Som gäst på Best Western Nya Star Hotel har du gratis tillgång till hotellets relaxavdelning som har en infrabastu och sköna fåtöljer att slappna av i mellan bastubaden. Dessutom har hotellet fyra konferensrum och fem grupprum som kan bokas för olika möten och evenemang. I lobbyn finns möjlighet att ta ett glas vin eller en öl tillsammans med en enklare rätt från barmenyn.


Avesta och Dalarna

Bruksorten Avesta brukar beskrivas som ett Sverige i miniatyr. Här finns en variationsrik natur med källvattensjöar, öppna slätter, djupa skogar och den vackra Dalälven. Och så klart de klassiska röda stugorna. Ortens gamla järnbruk är idag ett interaktivt upplevelsemuseum vid namn Verket som bjuder på historia, teknik, konst och kultur som är väl värt ett besök. I Avesta kan du också beskåda den berömda Dalahästen i jätteformat.

Kundbetyg: 3,9/5 (1 102 omdömen)
Best Western Nya Star Hotel

Markustorget 1, 774 30 Avesta

Telefon: +46 226 560 00

E-post: info@nyastarhotel.com

En 70-talslobby i original

När du kommer in på Best Western Nya Star Hotel möts du av en markant stilskillnad mot den moderna gallerian som hotellet ligger i. Här kliver du rakt in i en charmig 70-talslobby med rött marmorgolv, mörkbrun inredning och en receptionsdisk i grön marmor. Ovanför den öppna spisen hänger denna tavla som visar hur lobbyn än idag är identisk med hur den såg ut när den byggdes år 1973.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Area BW Nya Star Hotel

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Nya Star Hotel. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 300 sek/vistelse och rum.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

I anslutning till hotellet finns en stor, gratis parkering. Hotellet erbjuder också sex platser i varmgarage mot en avgift om 120 sek/dygn.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Frukostbuffé ingår
 • Bastu
 • Värdeskåp
 • Konferenslokaler
 • Ismaskin
Relax BW Nya Star Hotel

Relaxavdelning

På hotellet finns en relaxavdelning med fåtöljer, dusch och en behaglig infrabastu. Denna typ av bastu kallas också lågtemperaturbastu då bastandet sker i 40–60 grader.

Möten & Konferens

79

Hotellrum

8

Mötesrum

60

Biosittning

Här erbjuds åtta konferenslokaler varav tre är större lokaler och fem av dem är grupprum. Hotellet har även möjlighet att arrangera olika aktiviteter i samband med konferensen såsom turridning och stadskamp. Frukt och vatten ingår vid heldagskonferens.

Konferensbokning

E-post: info@nyastarhotel.com

Telefon: +46 226 560 00

 • Cassiopeia

  Number of personsMax 60 gäster
  Area72 m2

  Cassiopeia är hotellets största lokal som passar bra för konferenser och möten av större storlek. Lokalen är ljus och flexibel och erbjuder även overhead som kan vara användbart vid exempelvis föreläsningar.

 • Orion

  Number of personsMax 40 gäster
  Area60 m2

  En stor lokal med flexibel möblering och mycket dagsljus. Även här erbjuds overhead som komplement till nedan utrustning.

 • Stora Björn

  Number of personsMax 30 gäster
  Area40 m2

  En medelstor lokal som passar utmärkt för undervisning, föreläsningar och möten.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.