Best Western Plus Hotell Nordic Lund

Hotell med historisk charm i centrala Lund

I hjärtat av Lunds historiska centrum och en av stadens äldsta byggnader välkomnas du till Best Western Plus Hotell Nordic Lund. Här bor du bland tidstypiska och charmiga detaljer från tidigare sekel såsom synliga bjälkar, originalskorsten och sneda vinklar.

Välutrustade och charmiga rum
Hotellet består av flera byggnader varav den äldsta byggdes redan år 1781 och den andra år 1818. Ungefär tvåhundra år senare byggdes den tredje delen till och formade dagens hotellfastighet.


Oavsett vilken typ av rum du bokar på Best Western Plus Hotell Nordic Lund kan du förvänta dig ett fint boende med charmiga detaljer som viskar om byggnadens historia. Dessutom har alla rum ett eget pentry med kylskåp, spis, mikro, vattenkokare, diskmaskin och husgeråd. Här kan du med andra ord fixa egen middag på rummet om du så önskar. Några rum har också en egen balkong eller uteplats.


Frukostbuffé, gym och tvättstuga

När du bor på detta hotell ingår en välsmakande frukostbuffé med både varma och kalla alternativ. Dessutom finns ett gym med olika maskiner för både konditions- och styrketräning samt en gemensam tvättstuga som är kostnadsfri att använda. När vädret tillåter kan du också slå dig ned på hotellets mysiga innergård.


Kulturstaden Lund

Lund och dess omgivningar bjuder på en härlig blandning av pittoreska kullerstensgator, folkmyller, kultur och naturens lugn. Mitt bland stadens mysiga caféer och butiker ligger den gröna oasen Botaniska trädgården med både växthus, historia och konst. Därutöver kan du besöka Lunds konsthall, domkyrkan och flera olika museer. Utanför stadskärnan kan du upptäcka Uppåkra Arkeologiska Center, besöka Sveriges minsta nationalpark Dalby Söderskog, spela golf eller vandra längs Skåneleden över Romeleåsen.

Kundbetyg: 4,4/5 (828 omdömen)
Best Western Plus Hotell Nordic Lund

Östra Mårtensgatan 5, 223 61 Lund

Telefon: +46 46 378 00 70

E-post: info@nordiclund.se

Originalfris från 1700-talet

När byggnadens fasad skulle renoveras inför Best Western Plus Hotell Nordic Lunds öppnande år 2015 ville man bevara så mycket som möjligt av konstruktionens historia. I samband med renoveringen hittades en originalfris som fanns på byggnaden mellan 1856 och 1986. Efter ett stuckaturarbete utfört av Hans Räthel pryder frisen återigen den vackra byggnaden fast denna gång i betong istället för keramik.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Area BW Plus Hotell Nordic

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus Hotell Nordic Lund. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur ej tillåtna.


Parkering

I samarbete med Q-Park erbjuder hotellet parkering på Laboratoriegatan mot en avgift om 290 sek/dygn. Betala och hämta din biljett i hotellreceptionen.


Övriga tjänster

  • Frukost ingår
  • Sen utcheckning tillgänglig
Gym BW Plus Hotell Nordic

Minigym

På hotellets andra våning ligger ett litet gym som är utrustat med crosstrainer, motionscykel, löpband, multimaskin för styrketräning, pilatesboll och pilatesmatta. Gymmet är gratis att nyttja för dig som hotellgäst.

Möten & Konferens

Hotellet har inga traditionella konferenslokaler men kan erbjuda sin frukostmatsal för mer informella möten som inte kräver projektor eller annan teknisk utrustning. Kontakta hotellet för mer information.

    Varför Best Western Plus?

    Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.