Best Western Hotel Arctic Eden

Familjeägt hotell i Kiruna

På Best Western Hotel Arctic Eden välkomnas du till ett trevligt beläget hotell i gamla stan i Kiruna, nära skidspår och skidbacke. Här övernattar du i ljusa, bekväma rum och har gratis tillgång till relaxavdelning, gym och parkering. Dessutom erbjuder hotellet två restauranger som ligger på hotellområdet och tre konferenslokaler varav den största har fin utsikt över fjällvärlden.

Rymliga rum  

När du tar in på detta hotell kan du förvänta dig ett rymligt hotellrum med alla tänkbara bekvämligheter. Rummen är smakfullt inredda med jordnära färger och pryds av samisk konst. Här finns alltifrån enkelrum och dubbelrum till sviter för dig som vill ha en extra lyxig vistelse eller firar något särskilt.


Restauranger och konferenslokaler

Best Western Hotel Arctic Eden erbjuder två restauranger. Den ena, Pub Eden, erbjuder en fjällinspirerad miljö och stenugnsbakade pizzor och a la carté där Italien möter Norrland. Den andra restaurangen, Arctic Thai & Grill, erbjuder en meny med både grill och thailändska smaker. Hotellet erbjuder därtill tre konferenslokaler med kapacitet för upp till 70 deltagare.


Relaxavdelning och gym

Som gäst på detta hotell har du gratis tillgång till både relaxavdelningen med en pool och bastu samt hotellets gym. Vid poolen finns dessutom en relaxyta där du kan luta dig tillbaka.


Gruvstaden Kiruna

Kiruna är en speciell plats som präglas mycket av sitt nordliga läge där du under sommaren kan uppleva midnattssol då solen aldrig går ned och under vintern kan uppleva polarnätter då solen inte orkar över horisontlinjen. Hit reser många gäster för att få  uppleva ett spektakulärt norrsken. 


Kiruna är ett utpräglat gruvsamhälle beläget mellan de två bergen Loussavaara och Kiirunavaara där just nu en förflyttning av hela staden pågår. Något som bara skett en gång tidigare i världshistorien.

Här kan du åka skidor, åka slalom, vandra i storslagen natur, plocka hjortron på myrar och besöka olika intressanta platser runt om i närområdet. 

Kundbetyg: 4,1/5 (801 omdömen)
Best Western Hotel Arctic Eden

Föraregatan 18, 981 39 Kiruna

Telefon: +46 98061186

E-post: info@hotelarcticeden.se

Samiskinspirerad konst av hotellets ägare

Best Western Hotel Arctic Eden hämtar inspiration från samernas traditionella levnadssätt där gästfrihet, verddevuohta på samiska, spelar en väldigt stor roll.


Det samiskinspirerade temat uttrycks också genom konst på hotellrummen som Kirsi Säisä, en av hotellets ägare, står bakom. Både hennes konst och andra lokala hantverkares konstverk finns till försäljning i hotellets hantverksbutik.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area BW Hotel Arctic Eden

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Pub Eden BW Hotel Arctic Eden

Pub Eden

Pub Eden serverar stenugnsbakade surdegspizzor enligt klassiskt italienskt recept som toppats med norrländska smaker. Förutom pizzor finns också à la carte. Därutöver kan du bara slå dig ned i den mysiga fjällmiljön och njuta av en öl eller en kopp varm choklad vid den mysiga kaminen. På hotellområdet ligger även Arctic Thai & Grill som erbjuder en meny med både grill och thailändska smaker.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 300 sek/vistelse. Måste bokas via hotellet före ankomst.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet erbjuder en stor, gratis parkering samt möjlighet till elbilsladdning via appen Monta. Parkeringsbevis behövs ej.


Övriga tjänster

 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Express-utcheckning
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Lounge/bar
 • Utomhusparkering
 • Servering vid poolen
 • Restaurang
 • Skoputsmaskin
 • Bastu
Pool BW Hotel Arctic Eden

Pool

På hotellets relaxavdelning kan du bland annat ta ett dopp i en härlig pool och slå dig ned i en skön fåtölj med dryck och snacks. Poolen är öppen för alla gäster på hotellet och kan tyvärr inte abonneras för grupper.

Sauna BW Hotel Arctic Eden

Bastu

På relaxavdelningen finns också en varm och skön bastu där du kan höja temperaturen i kroppen mellan simturerna i poolen.

Gym BW Hotel Arctic Eden

Gym

I hotellets välutrustade gym kan du träna både kondition, styrka och rörlighet. Här finns både maskiner, fria vikter, stänger och andra redskap för olika typer av träningspass.

Máttaráhkká Northern Lights Lodg

Upplev norrsken

Hotellets familjeägda Máttaráhkká Northern Light Lodge, är en förtrollande plats, omgiven av naturen och belägen bara en kort bit från hotellet. 


Med konceptet, Adventure Lapland, erbjuds unika vintersafarier i Kirunas fantastiska natur. Ett skräddarsytt program ger dig möjlighet att uppleva det bästa av Kiruna genom noggrant planerade äventyr. Upplägget innebär en stor flexibilitet för att ge dig en minnesvärd upplevelse.

Möten & Konferens

61

Hotellrum

3

Mötesrum

70

Biosittning

Hotellets familjeägda Máttaráhkká Lodge erbjuder inspirerande konferenspaket i harmoni med naturen.


Hotellets tre konferenslokaler är ljust och fint inredda och är utrustade med modern teknik. Här kan ni hålla produktiva möten i en fridfull omgivning omgiven av den magnifika naturen i Lappland.


Dessutom finns ett nästintill oändligt utbud av aktiviteter som teamet kan delta i, vilket gör konferensupplevelsen både produktiv och minnesvärd.

Konferensbokning

E-post: info@hotelarcticeden.se

Telefon: 0046 980-61186

 • Albmi

  Number of personsMax 70 gäster
  Area158 m2

  Albmi är hotellets största lokal som passar såväl konferenser, möten och föreläsningar. Här arrangeras även flera bröllop varje år. Ett stort plus med denna lokal är att ni har en fantastisk utsikt över fjällvärlden.

 • Dolla

  Number of personsMax 17 gäster
  Area40 m2

  Dolla är en fin och medelstor lokal med fast möblering i skolsittning. Passar mellanstora möten och små konferenser.

 • Eatnam

  Number of personsMax 13 gäster
  Area30 m2

  Eatnam är hotellets minsta lokal. Här erbjuds fast möblering i styrelsesittning vid ett stort bord. Därtill finns en loungedel som passar utmärkt för kaffepauser.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.