Hotell i Malmö

I mysiga Malmö hittar du allt en större stad kan erbjuda, fast i ett mindre format mer korta avstånd. Välkommen till falafelns huvudstad.

Malmö är landets tredje största stad, ett pulserande och spännande resmål med varierat och spännande stadslandskap och över 150 nationaliteter. Du som önskar boka boende på bästa hotell i Malmö har också många bekväma alternativ att välja bland här – alltid med bra läge till sevärdheter, uteliv, restauranger, shopping och attraktioner.

Hotell i Malmö

Oavsett om du planerar att stanna i Malmö under hela resan, eller om du överväger att lägga in en tripp till Danmark så kommer du att känna dig nöjd efter ett besök i Sveriges södra delar. Här finns spännande sevärdheter som det 600 år gamla Malmöhus slott, kantat av en spännande och dramatisk historia under både dansk och svenskt ägande. En annan spännande byggnad som är väl värd att besöka är rådhuset från 1546 och som kontrast: The Turning Torso, Sveriges högsta byggnad med 90 graders vridning från botten till toppen. Kanske är du också nyfiken på den 8 km långa Öresundsbron, som är länken mellan Sverige och Danmark och det var också inspirationen till den kända TV-serien "Bron". För dem som är mer angelägna om att ha roligt tillsammans med hela familjen är det trevligt att besöka Folkets Park, en av de äldsta offentliga nöjesparkerna i världen, med stora grönområden. Medan barnen testar karusellerna kan vuxna se på loppmarknaderna och efteråt finns det fler djur i parken som uppskattar besök. För de som är intresserade av konst rekommenderas även ett besök på Malmö Konsthall, ett av Europas största gallerier för samtida konst.

Boka hotell i Malmö

Det spelar ingen större roll om du åker till Malmö med flyg, bil eller på andra sätt. De flesta hotell i Malmö ligger centralt och är därför enkla att hitta fram till utan vidare omvägar. Väl framme rekommenderas en god och mättande frukost innan du förslagsvis promenerar till Kungsparken, som är full av vackra statyer och skulpturer. Parken har också två små sjöar och en ekologisk trädgård. Efter en lång promenad kan du sedan stanna och ta en fika på Slottsträdgården mitt i parken. Luta dig tillbaka och bara njut av parkens vackra omgivningar. Det finns också många andra kaféer att välja mellan alltifrån det charmiga konditoriet Hollandia till museikaféet SMAK i Malmö Konsthall. Ett besök på Malmös enda chokladmuseum och Malmö chokladfabrik är naturligtvis också ett måste för chokladälskaren. Om du besöker Malmö på sommaren kan du passa på att ta ett bad vid en av de många stränderna. Även under de kallare årstiderna är miljöerna här vackra och trevliga att vistas i. Ribben är bland de mest kända stränderna och sträcker sig ungefär 3 km efter bara 10-minuters cykeltur från Malmö. Efter dagens alla utflykter passar det sedan utmärkt att återvända till hotellrummet för lite återhämtning och för att planera fortsättningen av kvällen.

Stad med mångsidigt matutbud

Letar du efter bra mat, har du kommit till rätt ställe. Malmö har flera restauranger och krogar med stjärnor i Michelinguiden. Dessutom finns det, som sig bör för en mångkulturell stad, också ett stort utbud av restauranger, indiska, karibiska, kinesiska, vietnamesiska och mycket mer. Oavsett om du ska till Malmö på en weekendresa eller semester, med vänner, familj eller kollegor, se till att du tar dig tid att uppleva den här vackra staden. Om du bokar hotell i Malmö, via Best Western är du garanterad en trevlig vistelse och boendeupplevelse. Välkommen!

Saker att göra i Malmö

  • Njut av Folkets Park

  • Ta en dagstur till Danmark, till exempel Köpenhamn

  • Beundra Kungsparkens statyer och natur

  • Ta en kaffe på Cafe Slottsträdgården

  • Ta en utflykt till en av stadens fina stränder och bad

  • Njut av en middag på en av Malmös Michelin-restauranger