Hotell i Västerås

En weekend för två eller är kanske hela familjen på semester? Vad ni än planerar för er vistelse är en sak säker, övernattningen är alltid viktig när du reser.

När du bor på ett hotell i Västerås i hjärtat av Sverige erbjuder Best Western tre olika hotell där pris, komfort och bra service går hand i hand med något för varje smak och semesterbudget. Genom ett bra läge och en härlig frukostbuffé är de alla ett mycket bra val, både om du letar efter ett bra familjehotell i staden och om du vill göra en gruppbokning för ett större företag, med vänner eller kollegor.

Hotell i Västerås

Boka det bästa hotellet i Västerås

Förutom möjligheten att bo på ett centralt beläget hotell i centrala Västerås erbjuder vi också ett alternativ på Best Western, där du bor med stadslivet lite längre bort. Ta Inn Hotell ligger 1 km öster om stadens centrum och nära E18 mot Stockholm. Det är därför ett idealiskt val om du anländer med bil eller om du letar efter ett ställe att stanna på längs vägen. Som med alla andra Best Western-hotell kan du se fram emot en hög servicenivå, god komfort och självklart möjlighet att boka ett smart hotellpaket som tar hand om allt, både boende och mat.

Sevärdheter i Västerås

Med en vistelse på hotell i Västerås har du möjlighet att skapa ett varierat program som kan omfatta utomhusaktiviteter, historia och upplevelser för hela familjen. Västerås är en av Sveriges äldsta städer, och om du vill utforska områdets förflutna kan du börja besöka Vikingakyrkogården, Anundshög, som är landets största gravhög. Här kan du uppleva de många stenuppsättningarna, varav några är nästan 1500 år gamla.

Ett besök i staden är inte komplett utan att du har passerat utomhusmuseet Vallby, vilket ligger ca. 1,5 min sydväst om staden. Här kan du uppleva det svenska allmogelivet mycket nära och de många djuren på bondgårdarna är en stor hit bland de yngsta besökarna. Ett annat måste för den historiskt intresserade resenären är det vackra Västerås slott, som byggdes på 1500-talet av den berömda kung Gustav Vasa.

Här kan du hitta ytterligare inspiration för din vistelse i Västerås.

Saker att göra i Västerås

  • Besök Västerås Flygmuseum, där du kan se gamla flygplan och prova en flygsimulator

  • Njut av en riktigt god fika på ett av stadens många mysiga kaféer

  • Tillbringa en dag i den vackra parken Djäkneberget, där du får en fantastisk utsikt över staden

  • Gå sightseeing i den charmiga gamla staden Kyrkbacken