Best Western Hotel Baltic

Fint sekelskifteshotell i Sundsvall

I en sekelskiftesbyggnad mitt i den centrala delen Stenstan i Sundsvall välkomnas du till Best Western Hotel Baltic. Detta charmiga hotell har en lång och anrik historia som tog sin början i slutet av 1800-talet. Här erbjuds moderna hotellrum med bevarade sekelskiftesdetaljer, restaurang, gym, relaxavdelning och två lokaler för möten och konferenser.

Hotellrum och lägenheter
Best Western Hotel Baltic erbjuder bekväma rum med genomtänkt inredning och charmiga detaljer. Här finns enkelrum, dubbelrum, familjerum och en lyxig svit för dig som vill ha extra utrymme eller firar något särskilt. Rummen har utsikt antingen mot Sundsvallsfjärden eller mot innergården. Förutom hotellrum finns sju lägenheter som kan bokas för längre vistelser.


Restaurang, konferenslokaler och relaxavdelning

Hotellets restaurang Mamma Augustas kök serverar klassisk hotellfrukost, dagens lunch och middag à la carte eller kvällens husman. Dessutom erbjuds brunch, afternoon tea, mingelbuffé och mycket annat. För konferenser, möten och andra evenemang har hotellet två flexibla lokaler med plats för upp till 55 deltagare. Som hotellgäst har du därtill gratis tillgång till hotellets välutrustade gym och härliga relaxavdelning med bastu.


Att göra i Sundsvall

I Sundsvalls stadskärna Stenstan kan du strosa runt bland torg, butiker, restauranger och caféer som omges av storslagen arkitektur från 1800-talet. Hotellet ligger blott några minuters promenad från Stora torget som omges av flera av stadens ståtligaste byggnader. Förutom ett tillgängligt stadsliv erbjuder Sundsvalls närområde ett stort utbud av aktiviteter i naturen. Här kan du fiska, vandra, bada, cykla, åka skidor, paddla kajak, klättra och mycket mer.

Kundbetyg: 4,5/5 (2 743 omdömen)
Best Western Hotel Baltic

Sjögatan 5, 852 34 Sundsvall

Telefon: +46 60 140440

E-post: info@baltichotell.com

Ett hotell av C.G Wickberg

Best Western Hotel Baltic har en gedigen historia som till stor del präglas av arkitekten och skeppsmäklaren C.G Wickberg som står bakom en del av hotellets fyra byggnader. För honom var det viktigt att kunna ta emot viktiga affärskontakter med stil och klass i en vacker bostad – en bostad som idag fungerar som hotellets ståtliga konferensvåning där du bland annat hittar detta modellfartyg.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area BW Hotel Baltic

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Den ingår  i priset när du bor på Best Western Hotel Baltic, med undantag för lägenheten. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant BW Hotel Baltic

Mamma Augustas kök

På hotellets restaurang Mamma Augustas kök serveras både frukost, dagens lunch och middag à la carte. Menyn består av klassiska rätter som lagats med stor omsorg av hotellets duktiga kockar. På onsdagar och torsdagar anordnas speciella temakvällar i restaurangen och du kan dessutom lyxa till tillvaron med söndagsbrunch eller afternoon tea.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 200 sek per natt.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Utanför hotellet finns kommunal parkering mot avgift och ett stenkast bort finns ett kommunalt varmgarage mot avgift. Laddstationer för elbilar finns också precis utanför hotellet.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Ismaskin
 • Restaurang
 • Värdeskåp
 • Bastu
Sauna BW Hotel Baltic

Relaxavdelning

Du som vill koppla av en stund efter en intensiv dag är välkommen till hotellets relaxavdelning. Här finns en bastu med tillhörande relaxyta som har fåtöljer och bord där du kan äta och dricka något mellan bastubaden. Som hotellgäst har du gratis tillgång till relaxavdelningen.

Baltic Hotel GYM

Gym

På hotellets gym finns utrustning för både konditions- och styrketräning i form av löpband, crosstrainer, roddmaskin, motionscykel, kettlebells och fria vikter. Därtill finns andra redskap såsom bänkar, gummiband, viktbollar och TRX-band. Även gymmet är gratis för dig som gäst på hotellet.

Möten & Konferens

94

Hotellrum

2

Mötesrum

50

Biosittning

Hotellet har en konferensvåning med en större lokal och ett grupprum. Mellan lokalerna finns en konferenslounge som passar utmärkt för pauser och mingel. Här konfererar ni bland vackra kakelugnar och öppna spisar från 1800-talet och har alla förutsättningar för en lyckad konferens.

Konferensbokning

E-post: info@baltichotell.com

Telefon: +46 60 140 440

 • Skeppsredaren

  Number of personsMax 50 gäster
  Area50 m2

  Skeppsredaren är den större lokalen med plats för upp till 55 personer. Rummet har en härlig sekelskiftesatmosfär och stora fönster med utsikt mot Sundsvalls hamn. Lokalen kan möbleras på olika sätt utifrån behov och önskemål.

 • Styrelserummet

  Number of personsMax 10 gäster
  Area15 m2

  Styrelserummet är en mindre lokal för möten och konferenser med upp till tio deltagare. Rummet har fast möblering i styrelsesittning och ett stort fönster som släpper in mycket dagsljus.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.