Best Western Plus Grand Hotell Elektra

Centralt beläget hotell i Ludvika

Välkommen till Dalarna och Ludvikas största hotell! Här erbjuds en komplett hotellupplevelse med trivsamma rum, relaxavdelning, bistro, bar, konferenslokaler och ett 1500 kvm stort gym. Hotellets centrala läge ger gångavstånd till stadens utbud av butiker, restauranger, caféer, sevärdheter samt buss och tåg.

Generösa rum

Hotellet erbjuder totalt 103 rum i form av dubbelrum, familjerum och en rymlig svit med separat sovrum och vardagsrum. Många av rummen har rogivande utsikt över Väsman som är Dalarnas femte största sjö. Några rum har också badkar där du kan koppla av i ett värmande bad efter en intensiv dag.


Restaurang, konferenslokaler och relaxavdelning

I hotellets bistro serveras kvällsbuffé och middag á la carte. Intill bistron kan du slå dig ned i den trevliga lobbybaren eller framför brasan i lobbyn. För konferenser och möten finns fyra funktionella lokaler med plats för upp till 75 sittande deltagare. Därutöver erbjuder hotellet tillgång till en härlig relaxavdelning med bastu och bubbelpool. I samma byggnad ligger också Gymmet som du som hotellgäst får nyttja utan extra kostnad.


Upptäck Ludvika och Dalarna

I samband med att Ludvika kommun firade 100-årsjubileum 2019 fick konstnären Shai Dahan i uppdrag att skapa Dalarnas första muralmålning. Missa inte att beskåda denna fantastiska Dalahäst-skapelse när du är på besök i Ludvika. Därutöver erbjuder Ludvika och hela Dalarna minnesvärda naturupplevelser med djupa skogar och många sjöar med fina badplatser. En bit norrut kan du exempelvis besöka reservatet Malingarna där vägen slingrar sig väldigt nära vattnet längs uddar, vikar, öar och klippor.

Kundbetyg: 4,3/5 (1 461 omdömen)
Best Western Plus Grand Hotell Elektra

Eriksgatan 6, 771 31 Ludvika

Telefon: +46 24018220

E-post: info@ghe.se

Ett hotellnamn som speglar Ludvika

Ludvika är bland annat känt för sina många innovationer inom elektricitet såsom trefassystemet för växelströmsöverföring, världens mest kraftfulla transformatorer och miljöeffektiva högspänningsställverk. När Best Western Plus Grand Hotell Elektra byggdes 1972 utlystes en tävling i lokaltidningen om vad hotellet skulle heta och mot bakgrund av Ludvikas historia blev det vinnande bidraget just Elektra.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast restaurant BW Plus Grand Hotel Elektra

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus Grand Hotell Elektra. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Breakfast restaurant BW Plus Grand Hotel Elektra

Bistro

I hotellets bistro kan du avnjuta en god middag i form av kvällsbuffé med förrätt och varmrätt eller valfri rätt från menyn. Det går även bra att förbeställa lunch till konferensdeltagare eller andra större grupper.

Bar BW Plus Grand Hotel Elektra

Lobbybar

I lobbybaren kan du slå dig ned med ditt sällskap kring ett runt bord och njuta av en kall dryck och salta snacks. Ett perfekt sätt att avsluta dagen på!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 250 sek per vistelse. Max två husdjur per bokning.


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Hotellet erbjuder 19 gratis parkeringsplatser varav fyra är laddplatser.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Frukostbuffé ingår
 • Lounge/bar
 • Konferenslokaler
 • Bankettlokaler
Gym BW Plus Grand Hotell Elektra

Gymmet

I samma byggnad som hotellet ligger det välkända Gymmet – en 1500 kvadratmeter stor träningsanläggning med en bred variation av vikter, utrustning och maskiner. Du kan antingen träna på egen hand eller boka in dig på ett gruppträningspass.

Möten & Konferens

103

Hotellrum

4

Mötesrum

75

Biosittning

Hotellet erbjuder fyra konferenslokaler varav två är större lokaler och två av dem är mindre grupprum. Tack vare hotellets centrala läge är det enkelt att ta sig hit med både tåg, buss och bil. Här erbjuds flera olika paket med eller utan logi för olika typer av möten.

Konferensbokning

E-post: info@ghe.se

Telefon: +46 240 182 20

 • Tranformatorn

  Number of personsMax 75 gäster
  Area100 m2

  Transformatorn är hotellets största lokal och passar utmärkt för konferenser och möten av det större slaget. Lokalen kan möbleras antingen i skolsittning eller biosittning.

 • Kondensatorn

  Number of personsMax 25 gäster
  Area45 m2

  En medelstor lokal för den mindre konferensen eller ett större gruppmöte. Lokalen är ljus och trevlig och kan möbleras i biosittning eller u-sittning.

 • Frekvens

  Number of personsMax 10 gäster
  Area24 m2

  Frekvens är ett rymligt mötesrum för mindre grupper. Rummet har fast möblering i styrelsesittning.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.