Best Western Rådmannen

Hotell- och konferensanläggning i Alvesta

Best Western Rådmannen är ett trevligt hotell som är beläget i järnvägsknuten Alvesta. Tågstationen ligger endast cirka hundra meter från hotellet, vilket gör det enkelt för både semesterfirare och konferensdeltagare att ta sig hit med tåg. Här erbjuds bekväma hotellrum och många flexibla lokaler för konferenser och möten.

Rum för alla

Hotellet har 59 rum med totalt 126 bäddar. Rummen finns i olika storlekar och utföranden och erbjuder något för alla typer av gäster. Här finns mysiga enkelrum, bekväma dubbelrum och rymliga familjerum för upp till fem personer. För dig som firar något särskilt finns ett spa-rum med egen jacuzzi, lyxiga badrockar och egen minibar.


Restaurang och konferenslokaler

Som gäst på Best Western Rådmannen får du varje morgon avnjuta en härlig frukostbuffé men kan även besöka hotellets restaurang för en traditionell husmanskostlunch eller en à la carte-middag med småländska smaker. Restaurangen har stort fokus på lokala råvaror och miljömärkta livsmedel. Förutom restaurang erbjuder hotellet hela elva trivsamma konferenslokaler som alla har tåg- och industrirelaterade namn.


Upptäck Alvesta och Småland

I Alvesta har du alltid nära till naturen och utomhusaktiviteter såsom golf, vandring, cykling och fiske. Dessutom bjuder orten på många mysiga fik och bagerier som är väl värda ett besök. Alvesta omges av flera sjöar och vattendrag, vilket gör att du har tillgång till många bryggor och badplatser om sommaren.


När du besöker Småland kan du passa på att åka till det berömda Glasriket där du både kan prova på glasblåsning och fynda unika glaspjäser. Vid Glasriket hittar du också Kosta Outlet som erbjuder flera butiker, restauranger och caféer.

Kundbetyg: 4,1/5 (790 omdömen)
Best Western Rådmannen

Centralgatan 2, 342 30 Alvesta

Telefon: +46 47244800

E-post: info@hotelradmannen.se

Detail BW R dmannen

En hyllning till industri- och järnvägsstaden Alvesta

I början av 1900-talet när järnvägen kom till Alvesta upptäcktes den dåvarande byn på allt fler sätt. Industrier, godståg och resenärer kom till orten och en stad växte fram. Detta viktiga arv hyllas i Best Western Rådmannens restaurang som har designats i en industriell stil med flera inslag från äldre tågvagnar. Märk framför allt de smalare borden och soffornas strama, upprätta form.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Area BW R dmannen

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Rådmannen. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant BW R dmannen

Majas krog

På hotellets restaurang Majas krog erbjuds en småländsk smakresa med närodlade och KRAV-märkta råvaror och produkter. Här serveras både dagens lunch och middag á la carte. Därtill finns en barmeny med enklare rätter.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 200 sek/dygn.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering för hotellgäster och erbjuder även laddstolpar för el- och hybridbilar.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • TIllgänglighetsanpassad parkering
 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Express-utcheckning
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Lounge/bar
 • Utomhusparkering
 • Restaurang
 • Skoputsmaskin
Sauna BW R dmannen

Bastu

Som gäst på Best Western Rådmannen har du gratis tillgång till hotellets trevliga bastu. Här kan du varva ned efter en intensiv dag med möten, aktiviteter eller annat.

Möten & Konferens

59

Hotellrum

11

Mötesrum

150

Biosittning

Best Western Rådmannen har ett stort utbud av bokningsbara lokaler för olika typer av konferenser, möten och andra evenemang. Fyra av dem är större lokaler medan resterande sju är mindre rum.

Konferensbokning

E-post: info@hotelradmannen.se

Telefon: +46 472 448 88

 • Knutpunkten

  Number of personsMax 150 gäster
  Area135 m2

  Hotellets största lokal går under namnet Knutpunkten. Denna sal kännetecknas av hög takhöjd och stora fönster, vilket ger mycket dagsljus och en rymlig känsla. Passar stora konferenser och evenemang.

 • Allbo

  Number of personsMax 90 gäster
  Area76 m2

  Lokalen Allbo ligger i anslutning till hotellets restaurang och har två ljudisolerande dörrar. Rummet har stora fönster och utsikt över Centralgatan och järnvägsstationen.

 • Bulten

  Number of personsMax 50 gäster
  Area54 m2

  Bulten ligger på hotellets andra våning och har flexibel möblering men gör sig bäst i u-sittning. Lokalen har god ventilation och härligt ljusinsläpp.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.