Vimmerby Stadshotell, WorldHotels Crafted

Anrikt stadshotell i Vimmerby

Vid Stora torget i den pittoreska småländska staden Vimmerby hittar du Vimmerby Stadshotell, WorldHotels Crafted. Detta vackra hotell med anor från 1860-talet erbjuder en anrik hotellmiljö med pampiga möbler i viktoriansk stil. Här bor du med promenadavstånd till Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens barndomshem Näs.

Moderna hotellrum och spa
Trots hotellets tvåhundraåriga historia bor du här i moderna hotellrum med sköna sängar och andra bekvämligheter. Rummen präglas av en personlig och ombonad känsla. Hotellet erbjuder såväl enkelrum som dubbelrum och större familjerum. För en extra lyxig vistelse kan du också boka hotellets deluxerum eller svit som kallas Direktören. För att lyxa till det ännu mer besöker du hotellets härliga spaavdelning.


Konferenslokaler och restaurang

För dig som söker konferenslokaler erbjuder Vimmerby Stadshotell, WorldHotels Crafted både en härlig fest- och konferensvåning för större evenemang och grupprum för möten av mindre storlek. Lokalerna är vackert inredda med spår från 1800-talet. I hotellets restaurang serveras både lunch och middag i form av klassiska rätter i modern tappning.


Astrid Lindgrens Vimmerby

Tack vare hotellets centrala läge i Vimmerby har du nära till stadens butiker, restauranger och caféer. På Stora torget precis utanför hotellet finns en staty av en skrivande Astrid Lindgren och den är väldigt talande för den genuina småstaden Vimmerby som helhet. Här föddes Astrid Lindgren och många av hennes sagor har inspiration hämtats från stan eller områden runt omkring Vimmerby.  


Vimmerby erbjuder också många härliga naturupplevelser. I den norra delen av kommunen ligger exempelvis Norra Kvills Nationalpark där skogen har fått leva fritt i 150 år. Dessutom finns fina vandringsleder såsom Djursdalarundan och naturstigen Smé-åna som bjuder både på rogivande natur och spännande historia.


Du kan också hyra cyklar och fara iväg på organiserade rundvandringar runt Mariannelund, eller boka fiskedag tillsammans med guider i sjöarna runt Vimmerby. Virum Älgpark, Astrid Lindgrens värld och Astrids barndomshem Näs är också besök värda att minnas.Kundbetyg: 4,3/5 (1 545 omdömen)
Vimmerby Stadshotell, WorldHotels Crafted

Stora Torget 9, 598 37 Vimmerby

Telefon: +46 49 21 21 00

E-post: info@vimmerbystadshotell.se

En småländsk hotellmaskot

När du besöker Vimmerby Stadshotell, WorldHotels Crafted kommer du snart att upptäcka att hotellet pryds av en återkommande figur som också ingår i Vimmerbys kommunvapen, nämligen en ekorre. Den representerar smålänningens flit, företagsamhet och sparsamhet och betonar samtidigt hotellets betydelse för handel och företagande i Vimmerby. Denna lilla maskot förekommer i flera olika sammanhang på hotellet.

Välj rum

Mat & Dryck

photo print

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurang p f gelrum

Restaurang

Hotellets restaurang serverar god mat lagad på närodlade råvaror. Här njuter du av dagens lunch och middag à la carte där du kan välja bland förrätter, varmrätter och efterrätter eller kanske en delibricka att dela på. Boka gärna bord i förväg!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Djur tillåtna med vissa restriktioner.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Parkering erbjuds i garage i mån av plats. Det är dock ingen garanti och går inte att förboka.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Wifi / fiber
Spa - Jacuzzi

Vimmerby Stadshotell Spa

Välkommen till Vimmerby Stadshotell Spa. Platsen där personligt bemötande möter lyxig miljö. Här finns välutbildade och proffsiga hudvårdsterapeuter och massörer som ser till att du blir omhändertagen på bästa sätt.


I mån av plats erbjuds hotellgäster att besöka hotellets spa under ordinarie öppettider. Som hotellgäst betalar du 375 kr och får tillgång till spat i två timmar.

Möten & Konferens

87

Hotellrum

4

Mötesrum

120

Biosittning

Hotellet erbjuder fyra fina konferensrum med anor från 1800-talet och samtidigt modern utrustning. Här är det enkelt att konferera både med deltagare på plats och på distans. Dessutom gör sig den stora salen perfekt som lokal vid festligare tillfällen såsom bröllop och jubileumsfiranden.

 • Stora salen

  Number of personsMax 120 gäster
  Area140 m2

  Hotellets största lokal är en pampig och vacker sådan med många bevarade detaljer från 1860. Lokalen har mycket flexibel möblering och teknisk utrustning som passar både konferenser och fester. Intill Stora salen finns också en foajé.

 • Lilla salen

  Number of personsMax 60 gäster
  Area80 m2

  Lilla salen är en ljus och luftig lokal som passar medelstora konferenser och möten. Även denna sal har fina bevarade detaljer från 1860.

 • Sömmerskan

  Number of personsMax 8 gäster
  Area30 m2

  En pampig men också ombonad lokal för mindre möten med deltagare som ryms runt ett och samma bord. Här finns också en soffgrupp som lämpar sig utmärkt för kaffepauser.

Varför World Hotels Crafted?

Hotell som utöver förstklassig service erbjuder något unikt vad gäller arkitektur, design, konst eller musik.