Hotell Borås, BW Signature Collection

Art déco-hotell i Borås

I en byggnad från 1929, mitt i centrala Borås, välkomnas du till detta mysiga och ombonade hotell. Här har man försökt bevara den ursprungliga charmen och känslan i byggnaden genom att spinna vidare på art déco-stilens härliga färger och geometriska former. Hotellet ligger mitt i centrum och är ett utmärkt val både för dig som ska turista i Borås och dig som reser med jobbet.

Snyggt inredda rum

På Hotell Borås, BW Signature Collection bor du i ett enkel- eller dubbelrum med vacker tapet och textilier i noga utvalda material och färger. Totalt erbjuder hotellet 52 rum som har badrum antingen med dusch eller badkar.


Frukostmatsal och restaurang

För att njuta av en riktigt god frukostbuffé är du välkommen till hotellets restaurang på våning tre. Här serveras även mat kvällstid.


Textilstaden Borås

I Borås löper textil som en röd tråd genom stadens 400-åriga historia, från fabriker till postorder till dagens e-handel. Här finns Sveriges internationella centrum för mode, textil och design vid namn Textile Fashion Center som bland annat inhyser ett textilmuseum och en utställning med nya innovationer inom området. Förutom att förkovra dig i textilhistoria finns mycket annat att hitta på i Borås. Tack vare hotellets centrala läge har du exempelvis flera restauranger, caféer och butiker precis utanför.

Kundbetyg: 4,1/5 (805 omdömen)
Hotell Borås, BW Signature Collection

Sandgärdsgatan 25, 503 34 Borås

Telefon: +46 33 7990100

E-post: info@hotellboras.se

Entrance

En historisk fastighet

Den byggnad som Hotell Borås, BW Signature Collection huserar i uppfördes från början för Borås Spirituosabolag. Bygget stod färdigt 1929 och ansluter stilmässigt till 1920-talsklassicismens strama ideal med enkla former och enhetlighet – en stil som utanför Sveriges gränser kallas för Swedish Grace. Eftersom byggnaden har bibehållit sin utmärkande karaktär anses den idag ha ett stort kulturhistoriskt värde.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Hotell Boras

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Bar Hotell Boras

Restaurang och bar

Hotellets bar och restaurang ligger i anslutning till varandra. Här serveras en enkel meny och god dryck i en mysig omgivning.


Öppet kvällstid måndag - onsdag (kan komma att ändras)


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 14:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur är tillåtna i enstaka rum mot en avgift om 150 sek per dygn. Rum med husdjur måste förbokas.


Parkering

Hotellet erbjuder garageplatser för 150 sek per natt. Förboka din plats innan ankomst genom att kontakta hotellet.


Övriga tjänster

  • Reception öppen 24 timmar
  • Frukostbuffé ingår
  • Parkering vid hotellet
  • Restaurang
  • Värdeskåp

Möten & Konferens

Hotellet erbjuder inga konferenslokaler på plats men samarbetar med Borås Kongress som ligger 500 meter från hotellet. Där erbjuds 23 olika möteslokaler på en yta om 9000 kvadratmeter.

Konferensbokning

E-post: info@boraskongress.se

Telefon: +46 33 202700

    Varför BW Signature Collection?

    Fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Inspirerande boende i ett citynära läge.