Hotell Frykenstrand, Sure Hotel Collection by Best Western

Sjönära hotell i Värmland

Om du letar efter en naturnära hotellupplevelse med lugna skogspromenader, värmande bastubad och god mat är Hotell Frykenstrand, Sure Hotel Collection by Best Western stället för dig. I den värmländska skogen precis intill sjön Fryken har du alla förutsättningar att koppla av och komma till ro.

Bekväma rum med sjöutsikt

Hotellet erbjuder bekväma rum i olika kategorier varav du i vissa rum kan vakna upp till en fantastisk sjöutsikt över Fryken. Som gäst på Hotell Frykenstrand, Sure Hotel Collection by Best Western får du tillgång till wifi, gym, bastu, frukost och parkering. 


Finskt bastubad och värmländsk mat

Du som gillar att basta kommer inte att bli besviken på bastuutbudet på detta hotell. Här finns nämligen hela fyra stycken som alla är av finsk karaktär: en för herrar, en för damer, Frykenbastun samt Flytbastun. I hotellets restaurang Fryken serveras rätter med noga utvalda råvaror som alltid har någon form av värmländsk koppling. I restaurangen serveras både frukost och middag och restauranglokalen kan också hyras för privata evenemang såsom bröllop och födelsedagsfester.


Selma Lagerlöf och Sunne

Sjön Fryken som ligger intill hotellet är ett återkommande inslag i böcker och berättelser av Selma Lagerlöf. I den närmaste tätorten Sunne finns också en staty av Lagerlöf och en gård vid namn Mårbacka Minnesgård där du kan strosa runt i hennes fotspår.


Runt hotellet finns nästintill oändliga möjligheter att ta uppfriskande promenader i skogar och dalar. Du kan också bada och fiska i sjön eller ta ett svalkande dopp för att sedan värma upp dig i bastun. Hotellet hyr därtill ut både kanot och kajak för dig som vill upptäcka området från ett annat perspektiv.

Kundbetyg: 4,2/5 (911 omdömen)
Hotell Frykenstrand, Sure Hotel Collection by Best Western

By 80, 686 93 Sunne

Telefon: +46 56513300

E-post: info@frykenstrand.se

Värmlands första semesterhem för husmödrar

När du besöker detta hotell befinner du dig på en betydelsefull plats i Sveriges historia. Här öppnade nämligen Värmlands första semesterhem för husmödrar år 1940. Detta tack vare att riksdagen beslutat att ge statligt stöd till föreningar som möjliggjorde för hårt arbetande kvinnor att få semester. 

Välj rum

Erbjudanden

Teaterpaket med Västanå Teater

Bo på Frykenstrand och besök Västanå teater i sommar. Upplev Selma Lagerlöfs spännande spökhistoria "Herr Arnes penningar," baserad på verkliga händelser från vintern 1586 i Bohuslän.

Så bokar du

Boka här

Sommarland för hela famijen

Upptäck attraktioner både för våghalsar, de som är lite mer försiktiga och även de minsta barnen som har ett eget område med stor barnpool.

Så bokar du

Boka här

Kulturpaket Sunne

Upptäck Sunnes kulturarv med vårt Kulturpaket! Besök skulpturparken Rottneros och Alma Löv museum, där konst, teknik och människa möts. Utforska Selma Lagerlöfs hem och trädgård.

Så bokar du

Boka här

Mat & Dryck

Restaurant Hotell Frykenstrand BW

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Hotell Frykenstrand, Sure Hotel Collection by Best Western. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant Hotell Frykenstrand BW

Restaurang Fryken

På hotellets restaurang kan du avnjuta en middag med skandinaviska smaker och värmländska råvaror. Här ligger husmanskosten varmt om hjärtat och det finns alltid möjlighet att beställa in kvällens husman.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en kostnad om 100 sek/vistelse och djur.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet har två stora kostnadsfria parkeringar varav den ena har sex laddstationer för el- och hybridbilar.


Övriga tjänster

 • TIllgänglighetsanpassad parkering
 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Lounge/bar
 • Utomhusparkering
 • Restaurang
Gym Hotell Frykenstrand BW

Gym och relax

I hotellets gym finns ett brett urval av utrustning med både konditions- och styrketräningsmaskiner. Därtill finns fria vikter och andra redskap. Efter träningspasset kan du koppla av en stund i en separat dam- eller herrbastu.

Egen brygga och vedeldad bastu Hotell Frykenstrand BW

Bastubad vid sjön

Vid vattnet finns två härliga bastur att koppla av i. Frykenbastun ligger precis vid vattnet och har plats för sex personer. Under sommaren kan du även hyra Flytbastun som flyter på sjön Fryken och rymmer uppemot åtta personer.

Möten & Konferens

62

Hotellrum

6

Mötesrum

140

Biosittning

Hotellet har sex bokningsbara lokaler för möten och konferenser, varav ett är ett mindre grupprum. Här konfererar ni i välplanerade lokaler i en naturskön miljö med närhet till både sjö och skog.

Konferensbokning

E-post: info@frykenstrand.se

Telefon: 00565 - 133 00

 • Erlingsalen

  Number of personsMax 140 gäster
  Area260 m2

  Erlingsalen är hotellets största lokal som tar flest personer i biosittning. Flexibel möblering och modern teknik såsom möteskamera.

 • Kejsaren

  Number of personsMax 70 gäster
  Area100 m2

  En rymlig lokal som passar utmärkt för olika typer av konferenser och evenemang.

 • Hildur

  Number of personsMax 25 gäster
  Area64 m2

  En stor lokal som gör sig bäst i skol- eller styrelsesittning.

Varför Sure Hotel Collection by Best Western?

En personlig hotellupplevelse, ett snyggt och bekvämt boende med charm. Prisvärda hotell med känsla för design.