Sandtorgholmen Hotel, BW Signature Collection

En pärla i fjordmynningen omgiven av spektakulär natur!

Ute vid fjordmynningen, på en liten holme i Tjelsundet ligger det anrika Sandtorgholmen Hotel, BW Signature Collection. Området, som förr i tiden var en handelsplats och en viktig anhalt längs den trafikerade farleden där människor och varor transporterades från söder till norr, är idag en ovanlig hotelldestination. Oavsett om man vill uppleva storslagen natur och norrsken utanför hotellfönstret, eller charmiga byggnader från 1700-talet – är detta platsen för den aktiva, den äventyrliga och den som älskar naturen.

Rum och gemensamma utrymmen

Hotellet erbjuder bekväma rum i olika kategorier och storlekar. På fastigheten finns flera byggnader: Brygga, Storgården, Stabburet, en vedeldad badtunna och en fristående bastu med utsikt över havet. I Storgården, en schweizisk villa i drakstil byggd 1906, finns flott inredda vardagsrum med handmålade tapeter, takrosetter och kristallkronor. Det finns fem sviter och två standard dubbelrum. I Brygga finns restaurangen, 10 hotellrum, konferenslokaler och en uteservering. Utsikten från hotellrummen och restaurangen är spektakulär!


Frukost och restaurang

Hotellet erbjuder en generös frukostbuffé varje morgon. Restaurangen i Brygga serverar enklare rätter dagtid, och husmanskost på kvällen. Här välkomnas hotellets gäster, Sandtorgs lokalbefolkning och förbipasserande båtturister.


Sandtorg 

Man behöver inte åka långt när man bor på Sandtorgholmen. Hotellet är omgivet av vacker och vild nordnorsk natur. Det bästa är att det är lika vackert och magiskt sommar som vinter. På sommaren är området perfekt för att fjällvandra, fiska, paddla, dyka eller sola sig på de vita stränderna. Vintertid finns det fantastiska förutsättningar för skidåkning, vandring med snöskor eller en organiserad eller egen norrskenssafari. Havsfiske fungerar året om, oavsett årstid, och du får alltid något på kroken här, det lovar det lokala värdskapet. Om du vill ha en adrenalinkick finns det även möjligheter till extremsporter ute till havs, däribland turer med ribbåt. Hotellet samarbetar med flera aktörer som kan erbjuda de flesta aktiviteter man kan önska sig i det vackra norr.

Kundbetyg: 4,3/5 (56 omdömen)
Sandtorgholmen Hotel, BW Signature Collection

Tjeldsundveien 938, 9430 Sandtorg

Telefon: +47 77028000

E-post: sandtorg@sandtorgholmen.no

Historien om Stabburet (bröllopssviten)

Från 1750 och framåt drabbades handelsplatsen Sandtorg av hela tre bränder, och den enda byggnad som överlevde alla bränder var det lilla röda härbret. Stabburet står där än idag, i all sin prakt, och fungerar som hotellets bröllopssvit.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast

Frukost

Frukostbuffé

Serveras i restaurangen i Brygga. 


Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Sandtorgholmen Brygga restaurant

Kafé och restaurang

Restaurangen i Brygga erbjuder enklare rätter dagtid, och husmanskost på kvällen. Här är det möjligt att duka för upp till 60 personer. Miljön och storleken passar därför utmärkt för större sällskap.

Sandtorgholmen conference room

Vinkällaren

Mellan Storgården och Brygga ligger en gömd skatt, vinkällaren, även kallad Malagakjelleren. Förr i tiden lagrades vin här till 8 kyrkoförsamlingar. Vinet importerades från Malaga och lagrades på ekfat. Vinkällaren kan bokas för olika sociala tillställningar, och skapar en unik miljö för alla typer av tillställningar. Den rymmer upp till 30 gäster för vinprovningar och fester med enklare servering.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med en betalande vuxen i befintlig möblering. En extrasäng kan bokas mot en avgift på 200 NOK per natt.


Husdjur

Husdjur är tillåtna mot en avgift på 400 NOK per vistelse, observera att det finns vissa begränsningar.


Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering, men har för närvarande inga laddningsmöjligheter för elbilar.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Frukost ingår
 • Frukostbuffé ingår
 • Lounge/bar
 • Reception öppen 24 timmar
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Utomhusparkering
View

Aktiviteter

- Hotellet har en bastu och badtunna som gästerna kan njuta av, mot en extra kostnad.

- Hotellet erbjuder ”Sandtorgholmen Aurora Base Camp”, där personalen lär ut hur norrsken uppstår och när man kan förvänta sig att se norrsken. Dessutom pekar de ut de platser på Sandtorgholmen där man kan ta bra bilder. Platsen är unik för de fantastiska norrskensupplevelser som går att få.

Möten & Konferens

0

Hotellrum

1

Mötesrum

60

Biosittning

Konferenslokalen ligger i Bryggehuset och har projektor, blädderblock och digital whiteboard, samt fönster med havsutsikt.

Konferensbokning

E-post: sandtorg@sandtorgholmen.no

Telefon: +47 77 02 80 00

 • Konferensrum

  Number of personsMax 60 gäster
  Area94 m2

  Konferenslokalen har projektor, blädderblock och digital whiteboard, samt fönster med havsutsikt.

Varför BW Signature Collection?

Fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Inspirerande boende i ett citynära läge.