Best Western Strand Hotel

Personligt hotell i vackra Visby

På en av Visbys många charmiga kullerstensgator välkomnas du till Best Western Strand Hotel. Här övernattar du i en byggnad som omges av all den historia och tjusning som utmärker Visby som stad. Med sitt läge mitt i Visby innerstad, nära havet och ringmuren, är hotellet en perfekt utgångspunkt för din vistelse på Gotland.

Sköna rum i en spännande miljö

Alla rum har sin unika prägel och charm då hotellet sträcker sig över hela fem fastigheter. Samtliga 124 hotellrum och sviter är trivsamt möblerade och erbjuder allt du kan tänkas behöva för såväl privatresan som affärsresan.


Restaurang, konferens och relaxavdelning

På restaurang Matsalen serveras lunch och middag till både hotellgäster och hungriga gotlänningar. Här kan du njuta av såväl klassiska smaker som nya, spännande rätter. Utöver restaurang Matsalen finns det tre barer på hotellet, varav en takbar där det på sommaren serveras enklare maträtter och dryck med en fantastisk utsikt över Visby.


Hotellet erbjuder flertalet konferensrum för olika typer av konferenser, evenemang och hybridmöten. Här kan ni exempelvis mötas i biblioteksmiljö eller kanske i en teatersalong. Förutom konferensmöjligheter finns också en härlig relaxavdelning med bastu, en kallpool samt ett minigym.


Visby – 700 år av historia

Du som har besökt Visby tidigare känner säkert redan till stadens anrika historia av medeltida ruiner, kyrkor och andra klenoder. Du som inte har varit här förut kommer med stor sannolikhet också att förälska dig i detta charmiga världsarv. Visby kryllar av mysiga fik, restauranger, butiker och spännande sevärdheter. Dessutom kan du strosa i DBW:s botaniska trädgård, promenera längs den härliga strandpromenaden eller besöka den fina parken Almedalen där bland annat det politiska evenemanget Almedalsveckan årligen äger rum.

Kundbetyg: 4,3/5 (410 omdömen)
Best Western Strand Hotel

Strandgatan 34, 621 56 Visby

Telefon: +46 498 25 88 00

E-post: info@strandhotel.se

Från bryggeri till hotell

Best Western Strand Hotel håller till i historiska byggnader. År 1854 låg här ett bryggeri, som levde vidare fram till 1970-talet. Bilden är tagen 1974 och här syns de gamla kopparkärl som användes vid bryggningen. På dagens hotell kan du fortfarande se detaljer från bryggeritiden, bland annat i den bevarade tunneln med blottlagd sten under hotellet. Dessutom finns både kakel och klinker i original kvar, exempelvis i gången ned till gymmet och i konferensrummet Gillet.

Välj rum

Mat & Dryck

Restaurant Matsalen Stand Hotel

Matsalen

Restaurang Matsalen är en à la carte-restaurang som serverar nytänkande, spännande versioner av klassiska rätter. Här serveras dagens lunch under veckodagarna och på kvällarna är det middagsservering med en meny som innehåller allt från Matsalens hamburgare till moules frites och klassisk crème brûlée.Breakfast Area Strand Hotel

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Strand Hotel. Frukost är också väldigt individuellt, och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av riktigt bra råvaror, många lokala från ön. En god start på dagen helt enkelt!Bar Strand Hotel

Matsalen bar

I restaurangen finns en bar som serverar drinkar, öl och vin. Just vinet lagras i restaurangens egen vinkällare som är belägen i ett gammalt medeltida valv under markytan.

Roof top bar Exterior Strand Hotel

Takbaren

Högst upp på hotellets fjärde våning finns Takbaren, som välkomnar dig och ditt sällskap under sommarmånaderna. Baren syns inte mycket nerifrån gatan, men väl uppe har du en fantastisk utsikt över havet och Visby innerstads takåsar.Reception Strand Hotel

Lobbybaren

I anslutning till hotellets reception finns en trevlig lobbybar. Här kan du köpa ett glas vin eller öl samt enklare tilltugg och snacks.  Lobbybaren är öppen 11–23 (avvikande tider kan förekomma).


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur är tillåtna i vissa rum mot en avgift på 200 sek per vistelse. Behöver förbokas direkt via hotellet.


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Parkering vid hotellet finns i mån av plats och tillhandahålls av Parkster. Timtaxa 15 sek/h dygnet runt.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Wifi / fiber
 • Inomhuspool
 • Skoputsmaskin
 • Bastu
Pool Strand Hotel

Relaxavdelning

Njut av lugnet i hotellets relaxavdelning. Koppla av i torr- eller ångbastun, och svalka dig sedan med ett uppiggande dopp i kallpoolen. Entré till relaxavdelningen ingår när du bor på hotellet.

Gym Strand Hotel

Minigym

För dig som gillar att träna erbjuder hotellet ett mindre gym utrustat med löpband, motionscykel, crosstrainer, hantlar, kettlebells och andra redskap.

Möten & Konferens

123

Hotellrum

9

Mötesrum

110

Biosittning

Best Western Strand Hotel har nio konferensrum mitt i Visby innerstad som passar olika behov. Här finns allt från en inspirerande biblioteksmiljö för den mindre gruppen till en stor hörsal med plats för 120 deltagare. Självklart finns standardteknik i alla konferensrum och möjlighet till både hybridmöten och helt digitala möten.

Konferensbokning

E-post: reservations@strandhotel.se

Telefon: +46 498 25 88 50

 • Bryggarsalen

  Number of personsMax 110 gäster
  Area120 m2

  Hotellets största konferenslokal som lämpar sig för olika typer av evenemang såsom föreläsningar, konferenser, utställningar och bröllopsfester. Utrustning såsom hörslinga och mygga finns. Ej handikappanpassad lokal, trappa upp till lokalen.

 • Gillet

  Number of personsMax 40 gäster
  Area110 m2

  Gillet är en genuin lokal med en anrik känsla och stämning. Lokalen är stor, och passar för allt från frukostmöte till utställningar, middagar och föreläsningar.

 • Teatern

  Number of personsMax 95 gäster
  Area90 m2

  Teatern är byggd som en hörsal, och har därför en väldigt bra akustik som passar bra för föreläsningar av olika slag. Med 71 fasta platser i biosittning, och ett maxantal på 95, så får det plats med stora sällskap. Utrustning såsom mikrofon och mygga finns att tillgå.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.