Best Western Plus Hotel Plaza

25 våningar för möten mellan människor i centrala Västerås

Best Western Plus Hotel Plaza är centralt beläget i Västerås och erbjuder en komplett hotellupplevelse för såväl konferens- och affärsresenärer som semesterfirare. Här kan du bo, mötas, ha kickoff, äta och gå på spa tillsammans med vänner, familj eller kollegor och njuta av en fantastisk utsikt över staden.

Trivsamma rum med utsikt

Hotellet erbjuder 202 moderna och fint inredda rum som är fördelade på tolv våningar. Många av rummen har generösa sängar och bjuder på magisk utsikt över Mälaren eller Västerås stad. Förutom enkel- och dubbelrum finns ett antal trevliga juniorsviter och några rymliga sviter belägna högst upp i hotellet.


Restaurang, skybar och spa

I Restaurang Lobbybaren kan du avnjuta en god frukostbuffé, en lyxig brunch, dagens lunch eller en trerätters middag tillsammans med ett väl utvalt vin från hotellets vinkällare. För välkomponerade cocktails på en av Västmanlands högst belägna barer är du välkommen till våning 24 och hotellets trevliga skybar.


På de övre våningarna i hotellet finns ett spa med fyra behandlingsrum, rymliga omklädningsrum och en inglasad bastu på våning 25 som bjuder på en upplevelse utöver det vanliga. I spat kan du också boka in en härlig kropps- eller ansiktsbehandling eller en massage. Förutom spa finns även ett välutrustat gym för dig som vill träna under din vistelse.


Centralt läge i Västerås

Hotellet har ett utmärkt läge i Västerås, bara fem minuter från centralstationen. Här finns både butiker, restauranger, barer och caféer inom gångavstånd. Dessutom finns flera sevärdheter såsom Västerås Slott och Botaniska Trädgården för dig som besöker staden för första gången.

Kundbetyg: 4,3/5 (3 492 omdömen)
Best Western Plus Hotel Plaza

Kopparbergsvägen 10, 721 09 Västerås

Telefon: +46 21101010

E-post: info@plazavasteras.se

Västerås tredje högsta byggnad

Den skyskrapa som Best Western Plus Hotel Plaza håller till i byggdes år 1990 när Västerås firade 1 000 år som stad. Till en början höjdes många röster om att en 81 meter hög skyskrapa skulle förstöra stadsbilden. Lyckligtvis blev det inte så och idag är byggnaden ett mycket omtyckt inslag i staden.

Välj rum

Mat & Dryck

Restaurang

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus Hotel Plaza. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurang

Lobbybar

I lobbybaren serveras både frukostbuffé, dagens lunch och middag à la carte. På helger kan du även lyxa till det med en härlig brunch. Restaurangen serverar mat med svenska smaker och lokala råvaror. Till maten finns ett stort utbud av vin, öl, cider, bubbel och alkoholfritt att välja bland.

Skybar

Välkommen till en av Sveriges högst belägna barer! Tack vare den fantastiska utsikten i kombination med välkomponerade cocktails utlovas här en glittrande storstadskänsla och fantastisk stämning. Varje fredag och lördag finns en DJ på plats och utöver det anordnas flera spännande evenemang såsom ölprovningar och livespelningar.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur är tillåtna mot en avgift om 250 sek/rum och natt.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

I hotellbyggnaden finns ett uppvärmt parkeringshus med platser mot avgift som tillhandahålls av Aimo Park.


Övriga tjänster

  • Restaurang
  • Frukost ingår
  • Frukostbuffé ingår
  • Lounge/bar
  • Reception öppen 24 timmar
  • Express-utcheckning
  • Sen utcheckning tillgänglig
  • Wifi / fiber
  • Affärscenter
  • Skrivare tillgänglig
  • Konferenslokaler
  • Utställnings-/kongress-avdelning
  • Pakettjänst
  • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
  • Parkering vid hotellet
Skyspa

Skyspa

Som gäst på Best Western Plus Hotel Plaza har du tillgång till ett fantastiskt spa på våning 23 och 25 mot avgift. Här slappnar du av till en milsvid utsikt över Västerås stad och Mälaren. Spat erbjuder fyra behandlingsrum och samt två olika bastutyper varav den ena bastun är inglasad och ligger längst upp på våning 25.

Skygym

Du som vill hålla igång träningen under din hotellvistelse kan besöka hotellets rymliga gym på våning 22. Här finns konditions- och styrketräningsmaskiner samt andra träningsredskap.

Möten & Konferens

202

Hotellrum

8

Mötesrum

200

Biosittning

Hotellet tillhandahåller åtta flexibla och moderna konferenslokaler och ytterligare 12 mötesrum i B26, som ligger i närheten av hotellet. Lokalerna passar såväl stora evenemang som mindre möten och digitala produktioner.

Konferensbokning

E-post: boka@plazavasteras.se

Telefon: +46 21 10 11 20

  • Explore Hub

    Number of personsMax 200 gäster
    Area310 m2

    Explore Hub är hotellets största lokal som passar utmärkt för föreläsningar, utbildningar och konferenser av större storlek. Lokalen anpassas enkelt efter önskemål och behov.

  • The Hub

    Number of personsMax 100 gäster
    Area230 m2

    En stor lokal som är väldigt flexibel och anpassningsbar tack vare skjutbara glaspartier, gardiner och justerbara möbler. Passar alla olika typer av möten, både på plats, på distans eller i hybridform.

  • Corner

    Number of personsMax 50 gäster
    Area100 m2

    En modern studio som passar både större och mindre digitala produktioner, utbildningar och möten. Här finns dessutom studioljus, studiomöbler och filmduk.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.