Hotel Esplanade, BW Signature Collection

Boutiquehotell i vacker jugendstil

På anrika Strandvägen i Stockholm välkomnas du till detta charmiga hotell med många tidstypiska inslag från 1910. Här går du på härligt knarrande parkettgolv i vackra rum med högt i tak och stilfull inredning. Kanske har du redan sett insidan av detta hotell fastän du ännu inte övernattat här – hotellet har nämligen varit med i flertalet tv-serier, filmer och modereportage.

Rum med äkta sekelskiftescharm

Hotel Esplanade, BW Signature Collection erbjuder vackert bevarade rum med flera klassiska sekelskiftesdetaljer och inredning från NK och Svenskt Tenn. Rummen är rymliga till ytan och unikt inredda med antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta. Här kan du bo i enkelrum eller dubbelrum i olika standard.


Konferens, evenemang och frukost

I hotellets mysiga frukostrum på entréplan eller den fina salongen på andra våningen går det utmärkt att anordna olika typer av evenemang, möten och konferenser. Det går också bra att hyra lokalerna för privata tillställningar och högtider. I frukostmatsalen serveras också den härliga buffén med många hemlagade inslag till dig som hotellgäst.


Bra utgångspunkt för att utforska Stockholm

Om du vill kunna ta dig till olika delar av staden på ett smidigt sätt passar detta hotell utmärkt. Du kan exempelvis promenera till anrika Dramaten från Hotel Esplanade, BW Signature Collection på cirka fem minuter, eller ta dig vidare till andra destinationer genom spårvagn och busslinjer vid närliggande Nybroplan-stationen. Från Nybroviken går det även regelbundet färja till olika delar av Stockholm, exempelvis Gamla stan eller den vackra ön Djurgården. Där kan du hitta populära Skansen, det intressanta Vasamuseet och även sommarfavoriten Gröna Lund.

Kundbetyg: 4,5/5 (673 omdömen)
Hotel Esplanade, BW Signature Collection

Strandvägen 7A, 114 56 Stockholm

Telefon: +46 86630740

E-post: info@hotelesplanade.se

Grand Pensionat Dehn

Hotellet var från början ett nymodigt pensionat som drevs av Fru Dehn. På den tiden kostade ett rum med helpension 5 kr och många gäster bodde på pensionatet under längre perioder i väntan på mer beständigt boende. De flesta stolarna i frukostmatsalen är original från Fru Dehns tid och likaså många av hotellets vackra fönster.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Hotel Esplanade

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av fräscha råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 14:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 250 sek per bokning.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet erbjuder ingen egen parkering men det går bra att ställa bilen på områdets gatuparkering mot avgift och i mån av plats.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • Frukostbuffé ingår
 • Wifi / fiber
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Lounge/bar

Möten & Konferens

34

Hotellrum

2

Mötesrum

25

Biosittning

Hotellet har två lokaler som går att boka för olika typer av möten, konferenser och andra evenemang. Här möts ni i en avslappnad miljö som andas sekelskifte och charm och har samtidigt tillgång till modern teknik.

Konferensbokning

E-post: info@hotelesplanade.se

Telefon: 00468 663 07 40

 • Frukostrummet

  Number of personsMax 25 gäster
  Area45 m2

  Frukostrummet på entréplan rymmer 25 sittande deltagare men ända upp till 50–60 personer vid mingel. Lokalen har flexibel möblering och utsikt mot hotellets innergård.

 • Salongen

  Number of personsMax 8 gäster
  Area20 m2

  Salongen på andra våningen passar för mindre möten och intervjuer. Lokalen har soffgrupper och fåtöljer samt fantastisk utsikt över Strandvägen och Nybroviken.

Varför BW Signature Collection?

Fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Inspirerande boende i ett citynära läge.