Best Western Hotel Savoy

Snyggt hotell i centrala Karlstad

Best Western Hotel Savoy är hotellet för dig som söker bekvämt och centralt boende under ditt besök i Värmland och Karlstad.

Nya fina hotellrum
Hotellet helrenoverades under åren 2020 och 2021 och erbjuder 85 rum av hög standard med lösningar för både ensamresenärer och större sällskap. Välj mellan alltifrån enkelrum utan fönster till standardrum för en eller två personer, de lite större familjerummen eller hotellets superiorrum med bubbelbadkar. Oavsett rumstyp så ingår alltid styrkbräda, strykjärn, dusch, toalett, wifi och tv.


Frukost och middag på Pinchos

Som gäst på Best Western Hotel Savoy avnjuter du en välsmakande frukost i en miljö som andas Moulin Rouge. Du har förmånen att kunna njuta av en mångsidig frukost med nybakat bröd, äggrätter, knaprig bacon, pannkakor, frukt och mycket annat. Allt serverat i Restaurang Pinchos charmiga lokaler. Du som väljer att senare återvända hit för middag kan välja bland högklassiga smårätter.


Teater

I samma byggnad som hotellet huserar även Scalateatern, Karlstads mest centrala scen för teater, konserter, möten och event.  


Att göra i Karlstad
Karlstad är en stor småstad. Här finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och kultur. Besök till exempel Sandgrund Lars Lerin, där nyss nämnda konstnär hänger sina tavlor. Eller upplev Wermland Opera, en vacker teaterbyggnad där det regelbundet sätt upp nya föreställningar. Värmlands Museum är väl värd ett besök, hit kommer ofta även internationella utställningar. Du som vill ha ut mesta möjliga av kvälls- och nattlivet i Karlstad har flera klubbar och livescener att välja mellan.För dig som vill uppleva staden till fots så guidar hotellets personal dig i rätt riktning. 

Kundbetyg: 4,1/5 (712 omdömen)
Best Western Hotel Savoy

Västra Torggatan 1, 652 25 Karlstad

Telefon: +46 54 15 42 00

E-post: info@savoy-karlstad.se

Best Western Savoy Karlstad Restaurant Breakfast

Tre i ett: Hotell, Teater & Restaurang

Tre olika verksamheter som samarbetar i besöksnäringens tjänst är en smått unik kombination mitt i centrala Karlstad.


På Savoy intar gästerna frukostbuffén på restaurang Pinchos, som också arbetar med hotellets room service. Scalateatern är en privatteater inrymd i samma fastighet. Här visas 5-6 föreställningar varje vecka med kända artister inom ståupp, musik, teater samt föreställningar riktade mot barnfamiljer.

Välj rum

Mat & Dryck

Best Western Savoy Karlstad Restaurant Breakfast

Frukostbuffé ingår - i Pinchos lokaler

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Best Western Savoy Karlstad Restaurant Pinchos

Pinchos på hotellet

Du kanske är bekant med restaurang-kedjan Pinchos sedan tidigare? I hotellets lokaler finns det lekfullt inredda Pinchos med både restaurang och bar. Konceptet är smårätter från många av världens kök. Dessa beställer du i en app.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Hundar välkomna på utvalda rum. Kontakta alltid hotellet i förväg för att kontrollera tillgängligheten.


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Det finns gott om p-platser både inom- och utomhus i hotellets omedelbara närhet. Prata med receptionen i samband med incheckning så får du hjälp att hitta till dessa.


Övriga tjänster

 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Express-utcheckning
 • Ismaskin
 • Lounge/bar
 • Skoputsmaskin
 • Biljettförsäljning teater

Möten & Konferens

Hotellet har inga egna möteslokaler, men samarbeter med Scalateatern som ligger i samma byggnad som hotellet. Teatern har en stor sal som tar 400 personer i biosittning (fast möblering).

Konferensbokning

E-post: anders@scalateatern.com

Telefon: +46 70-772 72 12

  Varför Best Western?

  Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.