Best Western Hotel Botnia

Naturnära hotell i Umeå

Några minuter från Umeås centrum hittar du hittar du Best Western Hotel Botnia. Med ett charmigt läge precis intill Umeälven kan du här uppleva naturens bästa sidor under såväl vinter som sommar. Hotellet bjuder sina gäster på middag varje kväll, erbjuder fri parkering och cykeluthyrning. Den som gillar att bada kan göra det i både tunna, bubbelpool, bastu och självklart även i den intilliggande älven.

Hotellrum med ostört läge

Här bor du i ljusa och trevliga enkel- eller dubbelrum med sköna sängar och en ordentlig arbetsyta. Tack vare hotellets lugna läge är det enkelt att koppla av och njuta av stillheten intill älven. Vid behov går det att ställa in en extrasäng mot avgift och om du reser med husdjur går det också att ordna.


Badmöjligheter, aktiviteter och konferens

På Best Western Hotel Botnia finns många olika badmöjligheter, vilket passar utmärkt i kombination med möten och konferenser. Här träffas ni i en kreativ miljö och kan samtidigt passa på att stärka teamet med olika aktiviteter. Det är också möjligt att förbeställa olika måltider till konferensen. Förutom daglig frukostbuffé serverar hotellet en generös kvällsbuffé i matsalen varje vardag.


För dig som anländer till Umeå via flyg, tåg eller buss och behöver transport till hotellet så kan det i dialog med hotellet erbjudas fri upphämtning och avlämning. Du som kommer med bil har tillgång till gratis parkering med motorvärmare eller elbilsladdare som kostar pengar och betalas via en app.


Upptäck Umeå

Eftersom hotellet är beläget bara några minuter från Umeå centrum har du alla möjligheter att uppleva stadens utbud av shopping och trevliga restauranger. Här finns både second hand-affärer och butiker med lokalproducerade hantverk. Därtill erbjuder staden flera kulturupplevelser såsom museum, kulturcentrum, konsthall och skulpturpark.

Kundbetyg: 4,3/5 (1 004 omdömen)
Best Western Hotel Botnia

Norra Obbolavägen 125, 904 22 Umeå

Telefon: +46 90 135490

E-post: info@hotelbotnia.com

Dining Area Kåtan BW Hotel Botnia

En norrländsk älvskåta

Vid älven nedanför hotellet kan du besöka och äta i denna mysiga älvskåta. Här samlas ni vid bord som står placerade kring en sprakande brasa och njuter av värmen från elden. I kåtan serveras lokalproducerade delikatesser från det norrländska skafferiet.

Välj rum

Mat & Dryck

Frukost

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Hotel Botnia. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Breakfast Area BW Hotel Botnia

Kvällsmat ingår

Föt hotellets övernattande gäster ingår middagen. Serveras i restaurangen, alla dagar i veckan.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 14:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Kostnad för barn mellan 0-12 år är 250 sek. Kostnad för barn mellan 13-18 år är 300 sek. Kostnad för spjälsäng är 300 sek per vistelse.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en kostnad om 250 sek/bokning.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering med motorvärmare men du måste först hämta ett parkeringstillstånd från hotellet. Dessutom finns laddare för elbil som kostar pengar och betalas via en app.


Övriga tjänster

 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Middag ingår
 • Laddstationer elbil
 • Express-utcheckning
 • Gratis transport till flygplats
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Värdeskåp
 • Bastu
Steam Room

Bastu

Nere på bryggan vid älven kan du luta dig tillbaka i denna vackra ångbastu. Njut av utsikten mot vattnet och ett dopp i sjön. Om vintern kan du bryta av det varma bastubadet med att rulla dig i snön. Denna bastu behöver förhandsbokas och kostar pengar. Inne på hotellet finns också en bastu som är gratis för hotellets gäster. 

Spa

Badtunnor

Vid älvkanten finns två nedgrävda badtunnor med plats för uppemot 16 personer. Här du kan krypa ned i det varma vattnet och blicka ut över älven. Badrock, tofflor och handduk ingår. När det är minusgrader är det extra härligt att sätta sig i tunnan, och då ingår också en mössa. Badtunnorna kostar pengar att hyra och behöver förbokas via hotellet. 

Spa

Bubbelpool

Förutom bastu och badtunnor finns också en härlig bubbelpool med tillhörande relaxhus. Här du kan krypa ned i det varma vattnet och blicka ut över älven. Har ni tur kanske Norrland visar sig från sin bästa sida och lyser upp himlen med vackert norrsken.

Möten & Konferens

65

Hotellrum

4

Mötesrum

65

Biosittning

Hotellet erbjuder tre konferenslokaler som bjuder på utsikt mot älven, utgång mot trädgården eller egen balkong. Lokalerna passar såväl konferenser, utställningar, möten och andra typer av evenemang.

Konferensbokning

E-post: info@hotelbotnia.com

Telefon: +46 90 135 490

 • Sandskär

  Number of personsMax 60 gäster
  Area70 m2

  Denna lokal har fönster mot älven, utgång mot trädgården och egen toalett. Rummet är ljust och rymligt och passar för olika typer av större möten och konferenser.

 • Tuvan

  Number of personsMax 30 gäster
  Area35 m2

  Tuvan har egen utgång mot trädgården och ljusinsläpp från flera håll. Lokalen passar för medelstora evenemang.

 • Ön

  Number of personsMax 12 gäster
  Area26 m2

  Lokalen Ön ligger en trappa upp och vetter mot älven. Här har ni en egen balkong att ta en nypa frisk luft på i pauserna.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.