icon

Best Western Hotel Karlaplan

Exterior BW Karlaplan

Familjeägt hotell på Östermalm

Välkommen till ett charmigt och mysigt hotell på härliga Östermalm i Stockholm! Hotellet huserar i en historisk fastighet från 1914 som har en spännande koppling till Frälsningsarmén. Här njuter du av stillheten i en lugn del av Stockholm men har samtidigt nära till det mesta staden har att erbjuda.

Hotellrummen

På Best Western Hotel Karlaplan övernattar du i ett bekvämt rum med klassisk inredning och robusta möbler. Rummen har sköna sängar från Kungsängen eller Jensen och helkaklade badrum med golvvärme och handdukstork oavsett rumskategori. För dig som reser ensam finns enkelrum och är ni flera som reser finns både dubbelrum i olika storlekar och rymliga familjerum.


Frukostmatsal och innergård

Som gäst på detta hotell vaknar du alltid upp till en inbjudande och härlig frukostbuffé som serveras i hotellets fina frukostmatsal. Under vår- och sommarmånaderna kan du dessutom äta din frukost på den lummiga innergården. I lobbyn kan du också köpa varma och kalla drycker samt snacks.


Östermalm och Djurgården

Från hotellet har du nära till det bästa Östermalm har att erbjuda. Här kan du strosa i exklusiva bostadskvarter, besöka fina vintagebutiker och äta gott på såväl caféer som restauranger. Med en 20 minuters promenad tar du dig till vackra Djurgården som bjuder på massor av aktiviteter för hela familjen, till exempel Gröna Lund, Skansen, Liljevalchs och Nordiska museet.

Kundbetyg: 3,9/5 (1 306 omdömen)
Best Western Hotel Karlaplan

Skeppargatan 82, 114 59 Stockholm

Telefon: +46 8 31 32 20

E-post: info@hotelkarlaplan.se

icon
Exterior BW Karlaplan

Frälsningsarméns före detta högkvarter

Best Western Hotel Karlaplan har inte alltid varit ett hotell. När byggnaden uppfördes år 1914 var det från början Frälsningsarméns högkvarter i Sverige och huset är idag kulturmärkt. Inför öppningen av hotellet 2005 renoverades interiören varsamt och en hel del charmiga detaljer från förra seklet bevarades.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area BW Karlaplan

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor Best Western Hotel Karlaplan. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


icon
Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


icon
Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 300 sek/bokning.


icon
Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


icon
Parkering

Hotellet erbjuder ingen egen parkering. Närmaste gatuparkering finns på Skeppargatan eller Valhallavägen. I gallerian Fältöversten finns ett parkeringsgarage.


Övriga tjänster

 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Baggagerum
 • Affärscenter
 • Frukostbuffé ingår
 • Kemtvätt
 • Express-incheckning
 • Express-utcheckning
 • Lounge/bar
 • Värdeskåp
 • Skoputsmaskin

Möten & Konferens

icon

101

Hotellrum

icon

1

Mötesrum

icon

10

Biosittning

Hotellet har en bokningsbar konferenslokal på nedre plan för mindre möten och sammankomster. För mer informella möten går det bra att använda hotellets lobby. 

Konferensbokning

E-post: info@hotelkarlaplan.se

Telefon: +46 831 32 20

 • Meeting room BW Karlaplan

  Karlaplan 1

  iconMax 10 gäster
  icon30 m2

  Ett medelstort konferensrum för mindre möten såsom intervjuer eller ledningsgrupps- och styrelsemöten.

icon

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.