Stora Hotellet Umeå, BW Premier Collection

Från sjömanshus till hotell

Välkommen till ett minst sagt ståtligt hotell i den saltstänkta staden Umeå! Med en gedigen historia som kombinerat sjömanshus och hotell drivs än idag Stora Hotellet Umeå, BW Premier Collection i samma praktfulla anda som på 1800-talet.

Stiliga hotellrum med särskilda namn

Här kan du välja att övernatta i en spatiös svit, ett rymligt dubbelrum, ännu generösare familjerum eller kanske gå hela vägen och uppleva en kompakt sjömanskoja. Hotellet har 82 unika hotellrum som är indelade i kategorier som fått sina namn efter sjöfararens känslor och upplevelser till havs: längtan, frihet, passion, vidskepelse, äventyr och mystik.


Bekvämligheter och sjömanskrog

Hotellet erbjuder cocktailbar, gym, konferensrum och en populär restaurang vid namn Gotthards krog som är mycket uppskattad bland såväl hotellgäster som lokalinvånare. På Gotthards kan du avnjuta både frukost, lunch och middag eller kanske en afternoon tea med vännerna. I den trevliga cocktailbaren kan du beställa in något gott att dricka och enklare rätter eller tilltugg från barmenyn.


Lokal shopping och häftiga naturupplevelser

Hotellet har ett centralt läge i Umeå centrum, precis intill Umeälven som rinner genom stan. I Umeå erbjuds såväl shopping som kulturupplevelser och natur. Umeå bjuder på ett generöst utbud av hållbar handling i form av lokalproducerade hantverk och second hand-butiker. Här kan du också gå en konstrunda genom stan och upptäcka skulpturer och andra verk som pryder olika byggnader och torg. För dig som vill ha ännu mer äventyr finns möjlighet till både vandring, cykling, paddling, fiske, skidåkning och massa andra spännande aktiviteter i närheten.

Kundbetyg: 4,4/5 (1 277 omdömen)
Stora Hotellet Umeå, BW Premier Collection

Storgatan 46, 903 26 Umeå

Telefon: +46 90778870

E-post: book@storahotelletumea.se

En trappa av samlade föremål

Hotellets förste ägare Gotthard Zetterberg var sjöman, hotelldirektör och inte minst en samlare. Sakerna han samlade på sig under sina resor hamnade allteftersom på hotellets vind. Till slut blev det så tungt av alla föremål att taket rasade igenom – och så skapades denna vackra drivvedstrappa.

Välj rum

Erbjudanden

Bo på Stora Hotellet för 1180 kr/natt

Checka in på Stora Hotellet, BW Premier Collection för 1180 kr/natt. Gäller för 1-2 personer. Boka med kod DEAL24.

Använd bokningskoden

Klicka på knappen så hamnar bokningskoden i sökrutan:

Mat & Dryck

Gotthards Krog Stora Hotellet Ume

Gotthards krog

Hotellets restaurang Gotthards krog serverar både frukost, lunch och middag. Frukost och lunch serveras på det kontinentala inomhustorget på hotellets entréplan. Middagen kan intas antingen på torget i form av rebellisk à la carte eller i den exklusiva matsalen i form av kreativa och hållbara rätter. För en mer avskild middagsupplevelse är det även möjligt att boka hotellets chambre séparée.

Bar Stora Hotellet Ume

Hotell- och cocktailbar

I hotellets bar kan du välja mellan klassiska cocktails, vin, bubbel och öl från såväl traditionella varumärken som lokala bryggerier. Här kan du också beställa enklare maträtter och välsmakande tilltugg till drinken.

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Stora Hotellet Umeå, BW Premier Collection. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur ej tillåtna.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet tillhandahåller inomhusparkering i samma kvarter mot en kostnad om 165 sek/dygn. Kontakta hotellet i förväg för aktuell tillgänglighet eller fråga i receptionen vid ankomst.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • Frukostbuffé ingår
 • Express-utcheckning
 • Wifi / fiber
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Lounge/bar
 • Parkering vid hotellet
 • Restaurang
 • Skoputsmaskin

Gym

Hotellet tillhandahåller ett gym med motionscykel, crosstrainer, fria vikter, TRX, medicinboll och flera andra redskap. Vill du ta en löptur eller promenad rekommenderas framför allt strandpromenaden längs älven – oavsett årstid.

Möten & Konferens

82

Hotellrum

2

Mötesrum

20

Biosittning

Hotellet erbjuder två lokaler för möten, mingel och fest. Lokalerna ligger intill varandra och kan antingen kombineras eller hyras separat. Det är även möjligt att boka vardagsrumsdelen i hotellets svit för möten. För större evenemang samarbetar hotellet med systerverksamheten P5 – konferens, utbildning och festvåning som ligger i samma byggnad.

Konferensbokning

E-post: book@storahotelletumea.se

Telefon: +46 90 77 88 70

 • Naezéns bibliotek

  Number of personsMax 20 gäster
  Area36 m2

  Hotellets större lokal är inredd i mysig biblioteksanda med exklusiva mattor, fåtöljer och kakelugn. Lokalen bjuder också på konstnärliga och vetenskapliga spår från provinsialläkaren Daniel Erik Naezén.

 • Giisa

  Number of personsMax 12 gäster
  Area18 m2

  Ordet giisa kommer från samiskan och avser den kista som används för att förvara pengar eller andra värdefulla föremål. Lokalen är en hyllning till den samiska kulturen och pryds av flera samiska hantverksföremål.

Varför BW Premier Collection?

Exklusiva boutiquehotell med minst fyra stjärnor. Förstklassig service och design samt utökade bekvämligheter.