Hotell på Östermalm

Bo på ett av våra charmiga hotell på Östermalm i Stockholm. Vi har 3 stilfulla hotell på Östermalm, välkommen!

Hotell på Östermalm i Stockholm

Bo på omtalade Stureplan, paradgatan Strandvägen eller bland bostadskvarteren vid Karlaplan. Vi har tre charmiga hotell på Östermalm, Stockholms mest exklusiva stadsdel.

Våra hotell på Östermalm i Stockholm

Missa inte på Östermalm

Strandvägen

Strandvägen är inte bara den dyraste gatan i Monopol utan det är en av Stockholms mest ikoniska gator med en spektakulär utsikt över vattnet. Här kan du promenera längs kajen bort mot Djurgården medan du beundra de vackra båtarna och stadens siluett. Här ligger flera välrenommerade restauranger och caféer där du kan njuta av både god mat och den vackra miljön.

Svenskt Tenn

En berömd inredningsbutik och designstudio belägen på Strandvägen i Stockholm, grundad 1924. Butiken är känd för sin unika blandning av klassisk och modern design, och har blivit världsberömd för sina samarbeten med designern Josef Frank. Svenskt Tenns sortiment inkluderar möbler, textilier, belysning, och heminredningsartiklar, alla kända för sin höga kvalitet och distinktiva estetik.

Djurgården

En grönskande oas mitt i staden. Ta en promenad, hyr en cykel eller njut av en båttur runt denna idylliska ö som också är hem för många av Stockholms populära attraktioner och museer såsom ABBA-museet, Gröna Lund, Junibacken och Vasamuseet.

Skansen

Skansen är inte bara världens äldsta friluftsmuseum utan även en zoologisk trädgård. Här kan du vandra bland historiska byggnader och nordiska djur – en perfekt dag för hela familjen.

Nationalmuseum

Sveriges främsta konstmuseum bjuder på en imponerande samling av konst, skulptur och design från medeltiden till idag. Ett paradis för konstälskare och ett måste för kulturintresserade besökare.

Stureplan - Östermalm

Populära områden för mat och dryck på Östermalm

Stureplan är känt som en av Stockholms mest exklusiva platser. Här rör sig allt från influencers och kändisar till turister och lokalbefolkning. I detta restaurangtäta område hittar du - utöver Stockholms mest exklusiva shopping - en blandning av trendiga restauranger, chica barer och exklusiva nattklubbar.

På bilden ser du uteserveringen på Hotel Kung Carl, WorldHotels Crafted som ligger vid Stureplan

Sturehof

Sturehof är en anrik och välkänd restaurang belägen vid Stureplna. Etablerad år 1897, har Sturehof blivit en institution inom Stockholms restaurangscen, känd för sin klassiska skandinaviska matlagning med ett starkt fokus på fisk och skaldjur. Restaurangen erbjuder en livlig atmosfär och är en populär mötesplats både för lokalbefolkningen och besökare.

Riche

Riche är en av Stockholms mest ikoniska barer och restauranger, belägen vid Birger Jarlsgatan, nära livliga Stureplan. Sedan öppningen 1893 har Riche varit en samlingspunkt för Stockholms kulturella och kreativa elit, och erbjuder en dynamisk atmosfär som är både trendig och avslappnad. Restaurangens meny blandar svenska och internationella rätter, och dess bar är populär för både drinkar och people watching. Det är en idealisk plats för såväl en middag som för att njuta av Stockholms nattliv.

Östermalms Saluhall

För en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Denna historiska marknadshall har varit en knutpunkt för matälskare sedan 1888. Njut av svenska delikatesser och internationella specialiteter under ett och samma tak.

Kommendörsgatan & Nybrogatan

Dessa två gator är kända för sina många restauranger och kaféer. Här kan du njuta av allt från traditionell svensk husmanskost till mer experimentella kulinariska rätter. Nybrogatan brukar bli en gågata om sommaren och vimlar då av uteserveringar och folkliv.

Frågor och svar - Hotell Östermalm