icon

Best Western Hotel Botnia

Twin Superior BW Hotel Botnia

Naturnära hotell i Umeå

Några minuter från Umeås centrum hittar du hittar du Best Western Hotel Botnia. Med ett charmigt läge precis intill Umeälven kan du här uppleva naturens bästa sidor under såväl vinter som sommar. Hotellet erbjuder bland annat bad i både tunna, bubbelpool, bastu och självklart även i den intilliggande älven.

Hotellrum med ostört läge

Här bor du i ljusa och trevliga enkel- eller dubbelrum med sköna sängar och en ordentlig arbetsyta. Tack vare hotellets lugna läge är det enkelt att koppla av och njuta av stillheten intill älven. Vid behov går det att ställa in en extrasäng mot avgift och om du reser med husdjur går det också att ordna.


Badmöjligheter, aktiviteter och konferens

På Best Western Hotel Botnia finns många olika badmöjligheter, vilket passar utmärkt i kombination med möten och konferenser. Här träffas ni i en kreativ miljö och kan samtidigt passa på att stärka teamet med olika aktiviteter. Det är också möjligt att förbeställa olika måltider till konferensen. Förutom daglig frukostbuffé serverar hotellet en generös kvällsbuffé i matsalen varje vardag.


För dig som anländer till Umeå via flyg, tåg eller buss och behöver transport till hotellet så kan det i dialog med hotellet erbjudas fri upphämtning och avlämning. Du som kommer med bil har tillgång till gratis parkering med motorvärmare eller elbilsladdare som kostar pengar och betalas via en app.


Upptäck Umeå

Eftersom hotellet är beläget bara några minuter från Umeå centrum har du alla möjligheter att uppleva stadens utbud av shopping och trevliga restauranger. Här finns både second hand-affärer och butiker med lokalproducerade hantverk. Därtill erbjuder staden flera kulturupplevelser såsom museum, kulturcentrum, konsthall och skulpturpark.

Kundbetyg: 4,3/5 (976 omdömen)
Best Western Hotel Botnia

Norra Obbolavägen 125, 904 22 Umeå

Telefon: +46 90 135490

E-post: info@hotelbotnia.se

icon
Dining Area Kåtan BW Hotel Botnia

En norrländsk älvskåta

Vid älven nedanför hotellet kan du besöka och äta i denna mysiga älvskåta. Här samlas ni vid bord som står placerade kring en sprakande brasa och njuter av värmen från elden. I kåtan serveras lokalproducerade delikatesser från det norrländska skafferiet såsom mandelpotatis, enbärssås och messmörskräm.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast BW Hotel Botnia

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Hotel Botnia. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Breakfast Area BW Hotel Botnia

Kvällsbuffé i matsalen

Varje vardagskväll serveras en buffé i hotellets matsal som består av minst två varmrätter, sallad, bröd, kaffe och kaka. 

Medlemmar i Best Western Reward lämnar in en värdecheck i utbyte mot en middag. Priset för middagsbuffén är annars 165 kr.


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 14:00

Utcheckning: kl. 11:00


icon
Barn

Kostnad för barn mellan 0-12 år är 250 sek. Kostnad för barn mellan 13-18 år är 300 sek. Kostnad för spjälsäng är 300 sek per vistelse.


icon
Husdjur

Husdjur tillåtna mot en kostnad om 250 sek/bokning.


icon
Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


icon
Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering med motorvärmare men du måste först hämta ett parkeringstillstånd från hotellet. Dessutom finns laddare för elbil som kostar pengar och betalas via en app.


Övriga tjänster

 • Kontinental frukost ingår
 • Bastu
 • Express-utcheckning
 • Värdeskåp
 • Wifi / fiber
 • Konferenslokaler
 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Ismaskin
 • Gratis transport till flygplats
 • Fri parkering
Steam Room

Bastu

Nere på bryggan vid älven kan du luta dig tillbaka i denna vackra ångbastu. Njut av utsikten mot vattnet och ett dopp i sjön. Om vintern kan du bryta av det varma bastubadet med att rulla dig i snön. Denna bastu behöver förhandsbokas och kostar pengar. Inne på hotellet finns också en bastu som är gratis för hotellets gäster. 

Spa

Badtunnor

Vid älvkanten finns två nedgrävda badtunnor med plats för uppemot 16 personer. Här du kan krypa ned i det varma vattnet och blicka ut över älven. Badrock, tofflor och handduk ingår. När det är minusgrader är det extra härligt att sätta sig i tunnan, och då ingår också en mössa. Badtunnorna kostar pengar att hyra och behöver förbokas via hotellet. 

Spa

Bubbelpool

Förutom bastu och badtunnor finns också en härlig bubbelpool med tillhörande relaxhus. Här du kan krypa ned i det varma vattnet och blicka ut över älven. Har ni tur kanske Norrland visar sig från sin bästa sida och lyser upp himlen med vackert norrsken.

Möten & Konferens

icon

65

Hotellrum

icon

3

Mötesrum

icon

65

Biosittning

Hotellet erbjuder tre konferenslokaler som bjuder på utsikt mot älven, utgång mot trädgården eller egen balkong. Lokalerna passar såväl konferenser, utställningar, möten och andra typer av evenemang.

Konferensbokning

E-post: info@hotelbotnia.com

Telefon: +46 90 135 490

 • Conference Sandsk r BW Hotel Botnia

  Sandskär

  iconMax 65 gäster
  icon70 m2

  Denna lokal har fönster mot älven, utgång mot trädgården och egen toalett. Rummet är ljust och rymligt och passar för olika typer av större möten och konferenser.

 • Conference Tuvan BW Hotel Botnia

  Tuvan

  iconMax 24 gäster
  icon35 m2

  Tuvan har egen utgång mot trädgården och ljusinsläpp från flera håll. Lokalen passar för medelstora evenemang.

 • Conference n BW Hotel Botnia

  Ön

  icon26 m2

  Lokalen Ön ligger en trappa upp och vetter mot älven. Här har ni en egen balkong att ta en nypa frisk luft på i pauserna.

icon

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.