Hotel Astoria, BW Signature Collection

Historiskt hotell i unik art deco-stil

Läge, historia och unik design kombineras på arkitektritade och historiska Hotel Astoria. Den själfulla inredningen tar med gästerna på en resa till en svunnen tid och precis som då är servicen förstklassig.

Historiskt boutiquehotell  

Om du vill uppleva det äkta, traditionella och evigt populära Köpenhamn är Hotel Astoria platsen för dig. Det eleganta boutiquehotellet ligger som en hemlig pärla i hjärtat av Köpenhamn. Härifrån är det fyra minuters promenad till den äventyrliga nöjesparken Tivoli och två minuters promenad till Danmarks populäraste shoppinggata, Strøget.


Nyrenoverat och stilrent

Hotellet byggdes strax före andra världskriget i elegant art deco-stil som ännu är bevarad. Uttrycket är unikt och stilen framhävs av de ursprungliga svängdörrarna som var de första i sitt slag i Danmark. Hela byggnaden är dessutom kulturminnesmärkt.


Levande klenoder  

Att hotellet har själ och charm beror inte bara på dess mogna ålder utan även på att det i receptionen och lobbyn finns flera olika historiska klenoder som befäster hotellets historia.


Fyrverkerier och uteplats

Hotellet har 93 rum och flera av dem har balkong och utsikt över den pulserande, anrika och vackra huvudstaden. På sommaren kan man från flera av rummen njuta av det världsberömda Tivoli-fyrverkeriet. Hotellet har även en möblerad uteplats.


Cykeltur och turistattraktioner  

Vare sig man är på storstadssemester eller bara på ett snabbt besök rekommenderar vi att ta sig runt i staden på cykel eller till fots. Hotellet erbjuder cykeluthyrning och om man känner för det finns det 56 turistattraktioner inom 1 kilometers avstånd.


Kundbetyg: 4,0/5 (827 omdömen)
Hotel Astoria, BW Signature Collection

Banegårdspladsen 4, 1570 Köpenhamn

Telefon: +45 44401001

E-post: hello@hotelastoria.dk

BW Hotel Astoria Reception

Stationshotell för Danmarks banverk

Hotellet byggdes 1935 som det första lyxhotellet för konduktörer i Köpenhamn. Byggnaden ritades som ett stationshotell för Danmarks banverk av den kända arkitekten Ole Falkentorp. Hotellet har uppmärksammats av den landsomfattande tidningen Berlingske för dess vackra arkitektur. Hotellet drivs av norska CIC Hospitality.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Lobby area

Njut av en god drink

Hotellet har ett väldigt populärt loungeområde med ett brett sortiment av drycker. Här tycker hotellets gäster om att umgås och det kommer även personer utifrån som vill njuta av ett glas eller två i ett stämningsfullt loungeområde.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med två betalande vuxna.


Husdjur

Husdjur är tillåtna mot en avgift på 300 DKK.


Parkering

På grund av hotellets centrala läge erbjuder hotellet tyvärr inte parkering. Personalen är alltid redo att vägleda gästerna till den närmaste, billigaste parkeringen och laddstationen i området.


Övriga tjänster

  • Frukostbuffé ingår
  • Lounge/bar
  • Utomhusparkering

Möten & Konferens

Hotellet har inga mötesrum men erbjuder ett litet rum där gästerna kan sitta ostört. I det här rummet finns det plats för 12 personer. Rummet är gratis för hotellets gäster och det finns alltid kallt vatten, nybryggt kaffe och te samt färsk frukt tillgängligt.

Konferensbokning

E-post: hello@hotelastoria.dk

Telefon: 0045 4440 1001

    Varför BW Signature Collection?

    Fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Inspirerande boende i ett citynära läge.