Hotel Frantz, WorldHotels Crafted

Familjeägt boutiquehotell i Stockholm

I ett tegelhus mellan Slussen och Gamla stan i Stockholm ligger Hotel Frantz, WorldHotels Crafted med anor ända tillbaka till år 1647. Hotellet präglas av såväl välbevarade detaljer som nymodiga influenser och bjuder in till en riktigt trivsam vistelse.

Väldesignade rum

På Hotel Frantz, WorldHotels Crafted är varje hotellrum unikt inrett med inspiration från såväl de stora metropolerna som grannkvarteren på Södermalm. Oavsett vilken rumstyp du bokar kan du förvänta dig en lyxig säng med ett fluffigt täcke som ger dig alla förutsättningar för en god natts sömn.


Middag och drinkar

I hotellets restaurang serveras mat med inspiration från jordens alla hörn. Här dukas också frukosten upp veckans alla dagar. Frukostbuffén bjuder på extra lyxiga inslag såsom gräddtårta, alkoholfritt bubbel och hemgjord äggröra med parmesan och chili. I den tillhörande baren kan du slå dig ned för en fördrink innan middagen. Hotellet har vidare ett konferensrum med flexibel möblering för upp till 15 personer.


Södermalm i Stockholm

Södermalm har en speciell plats i många stockholmares hjärtan. Precis intill hotellet löper den välkända Götgatan hela vägen från Slussen till Skanstullsbron. Här finner du både stora och små butiker och många platser att äta och dricka gott på. Cirka tio minuter från hotellet ligger dessutom ett av landets mest populära turistmål Fotografiska museet som är fyllt med fantastiska verk från lokala, nationella och internationella fotografer.

Kundbetyg: 4,7/5 (1 657 omdömen)
Hotel Frantz, WorldHotels Crafted

Peter Myndes Backe 5, 116 46 Stockholm

Telefon: +46 8 442 16 80

E-post: hello@hotelfrantz.se

Vem var Frantz?

Hotellets namn kommer från skräddarmästaren Frantz Bock som 1647 lät bygga det vackra tegelhus som hotellet idag huserar i. Skräddaren Frantz var en öppensinnad person som sydde kläder åt olika människor utifrån vilka de var. Till Frantz hem var alla välkomna och så är det än idag – fast som hotellgäster.

Välj rum

Mat & Dryck

Restaurang Frantz

I restaurangen äter du i en unik miljö i ett av Stockholms äldsta och bäst bevarade hus. Här serveras mindre rätter med en blandning från jordens alla hörn, fast på hotellets vis. Hotellet låter grönsaker och rotfrukter stå i fokus och väljer kött och fisk med stor omsorg, ett hållbart sätt att se på matlagning helt enkelt.

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Hotel Frantz, WorldHotels Crafted. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur ej tillåtna.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

I anslutning till hotellet finns parkeringsplats mot en kostnad om 400 sek/dygn.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • Frukostbuffé ingår
 • Express-utcheckning
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Utomhusparkering
 • Restaurang

Möten & Konferens

48

Hotellrum

1

Mötesrum

15

Biosittning

På hotellet finns en bokningsbar lokal som kan nyttjas för mindre möten, evenemang och konferenser.

Konferensbokning

E-post: hello@hotelfrantz.se

Telefon: 00468-4421680

 • Riksdagen

  Number of personsMax 15 gäster
  Area40 m2

  Konferensrummet Riksdagen kan möbleras på olika sätt utifrån dina önskemål. Rummet har fint tak i tegel och en stor ljuddämpande röd matta.

Varför World Hotels Crafted?

Hotell som utöver förstklassig service erbjuder något unikt vad gäller arkitektur, design, konst eller musik.