The Vault, WorldHotels Crafted

Ett bankvalv från förra sekelskiftet

The Vault, WorldHotels Crafted är inget vanligt hotell. Här kliver du rakt in i en byggnad som varit en bank. Det märks framför allt på det pampiga taket i hotellets bar och restaurang, men också på receptionens utformning och gulddetaljer.

Rum med anor från 1800-talet
Här övernattar du i mysiga rum med mycket genomtänkt design som blandar både historiska och moderna detaljer. Rummen karaktäriseras av träpaneler, guld, sammet, konst och blommiga mönster. Oavsett vilket rum du bokar får du tillgång till ett rymligt badrum med exklusiva hudprodukter med hotellets egen hudvårdsserie.

Trattoria, bastu och gym
Hotellets restaurang Venti serverar klassiska italienska rätter i en inbjudande och härlig atmosfär. Precis intill Venti kan du också besöka hotellets bar Atrium där det blandas både klassiska och kreativa cocktails samt mocktails. Därutöver erbjuds en relaxavdelning med både torr- och ångbastu samt sköna fåtöljer att slappna av i. Du som hellre höjer pulsen genom fysisk aktivitet kan besöka hotellets gym The Laundry.

Upplev Helsingborg
I Helsingborg finns massor att se och uppleva. Du kan till exempel besöka Sofiero slott och gå en guidad tur för att lära dig mer om Sofieros kungliga historia. I Helsingborgs norra hamn kan du också besöka Dunkers Kulturhus vars arkitekt faktiskt också har ritat operahuset i Sydney. Här inryms stads- och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater.

The Vault, WorldHotels Crafted

Stortorget 20, 252 23 Helsingborg

Telefon: +46 42371800

E-post: reception@thevaulthotel.se

The Vault Helsingborg Miljo HI

Vad är det som klirrar?

Den typiska banken har förändrats en hel del sedan förra seklet. Förr uppfördes byggnader med det specifika syftet att bli just en bank och man förvarade både sedlar och mynt i stora valv. På The Vault, WorldHotels Crafted är det dock inte längre mynt som räknas när du hör ett klirrande ljud, utan förmodligen isbitar som landar i ett glas i någons blivande cocktail i baren.

Välj rum

Mat & Dryck

trattoria venti

VinPublik

Hotellets restaurang serverar klassiska italienska smaker såsom pasta, risotto, ost och charkuteri framåt kvällen. Varje fredag anordnas after work med DJ, smårätter och extra bra priser i baren.

autruim

The Atrium Bar

Hotellets bar huserar i det omtalade bankvalvet och är det första du möter när du kommer in i byggnaden. Här kan du avnjuta ett glas vin, en öl eller kanske en spännande cocktail. Även här märks det italienska temat med stående klassiker såsom Negroni och Limoncello.

The Vault Frukost HI

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på The Vault, WorldHotels Crafted. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Hotellet är barnfritt.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en kostnad om 350 sek/vistelse.


Parkering

Hotellet har ingen egen parkering men rekommenderar Magnus Stenbock-gallerian som ligger 200 meter bort. Där kostar parkeringen 300 sek/dygn.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • Frukostbuffé ingår
 • Ismaskin
 • Lounge/bar
 • Restaurang
Vault Laundry Gym HI

The Laundry Gym

Hotellets gym är gratis för alla hotellgäster.

Relax och bastu

På hotellets relaxavdelning kan du slappna av i torrbastu samt ta med något gott att dricka från baren. Relaxen är kostnadsfri för hotellgäster. Vill du ha en timme helt för dig själv kan du boka det mot en avgift på 450 sek.

Möten & Konferens

56

Hotellrum

2

Mötesrum

30

Biosittning

Hotellet har två konferensrum som passar för olika typer av möten, konferenser, evenemang och middagar. Lokalerna har samma fina inredning som hotellrummen med blommiga mönster och sammet.

Konferensbokning

E-post: annelie@thevaulthotel.se

Telefon: +46 70 26 46 998

 • Wall Street

  Number of personsMax 30 gäster
  Area45 m2

  Wall Street är det största konferensrummet på hotellet. Här erbjuds goda förutsättningar för olika typer av möten. Lokalen har härligt dagsljus och flexibel möblering.

 • Bonnie & Clyde

  Number of personsMax 6 gäster
  Area10 m2

  Ett litet konferensrum som passar för mindre möten eller som chambre séparée. Fast möblering i styrelsesittning.

Varför World Hotels Crafted?

Hotell som utöver förstklassig service erbjuder något unikt vad gäller arkitektur, design, konst eller musik.