icon

V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

Boutiquehotell i hjärtat av Helsingborg

Mitt bland stadens myller och puls hittar du V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection – ett hotell för dig som uppskattar design, bekväma rum, avslappnat umgänge och inte minst god mat och dryck. Här är det inte svårt att trivas!

En blandning av antik och modern inredning
Alla hotellets rum har unik design och färgsättning med en härlig blandning av klassiskt och nytt. Här kan du välja mellan enkelrum, dubbelrum i olika storlekar eller en rymligare svit som faktiskt är Helsingborgs största. För ett ännu mer prisvärt alternativ finns också tre dubbelrum på källarplan som har lite mindre fönster men samma fina inredning och bekvämligheter som övriga rum.

Fransk bistro och konceptkvällar

På V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection kan du avnjuta franskinspirerad mat tillsammans med ett väl utvalt vin. I bistron möts både hotellgäster och helsingborgare för en lång helgfrukost, häng efter jobbet eller för att fira något speciellt med en god middag. Vidare erbjuds olika koncept såsom Musseltorsdag och Saturday Bubbles.


Turista i Helsingborg

Ett stenkast från hotellet ligger Sveriges äldsta gågata Kullagatan där du kan besöka både lokala småbutiker och välkända kedjor. Helsingborg bjuder också på flera populära turistattraktioner såsom ”Kärnan” som består av ett över 700 år gammalt torn som en gång var stadens fästning. Därtill finns flertalet museer, historiska slott, lummiga trädgårdar, stränder och vackra torg. Tack vare det nära läget till Danmark kan du också ge dig ut på en dagsutflykt till Helsingör genom att ta färjan över sundet.

Kundbetyg: 4,4/5 (683 omdömen)
V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

Fågelsångsgatan 1, 252 20 Helsingborg

Telefon: +46 42144420

E-post: info@vhotel.se

icon
Reception V Hotel

Betydelsen av bokstaven V

Hotellet har en lång och anrik historia som går tillbaka ända till år 1850. Den nuvarande hotellbyggnaden uppfördes 1929 och hotellet hette då Hotel Vega. 1979 utvecklades verksamheten och bytte namn till Hotell Viking. För att hylla hotellets historia valde familjen Jacobsson som tog över verksamheten 2014 att fortsätta på v-spåret fast i en betydligt kortare version.

Välj rum

Mat & Dryck

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant V Hotel

Bistro V

Välkommen att uppleva det franska köket tillsammans med ett väl utvalt vin! Bistron har en varm och välkomnande miljö där du kan slå dig ned med kollegor, familj eller vänner framför den härliga brasan innan middagen. Menyn präglas av franska delikatesser från hav och land tillsammans med ett urval av söta desserter.

Restaurant V Hotel

Musseltorsdag

Varje torsdag från kl. 17.00 serverar hotellets bistro moules tillsammans med ett kallt glas vin eller något alkoholfritt. Moules är musslor kokta i vitt vin med grädde, vitlök och persilja. Till musslorna serveras pommes frites eller bröd.

Saturday Bubbles V Hotel

Saturday Bubbles

På lördagar passar det extra bra att ta en paus på V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection. Beställ in lite bubblor tillsammans med en ostbricka och sjunk ned i bistrons sköna fåtöljer en stund.


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


icon
Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


icon
Husdjur

Husdjur tillåtna mot en kostnad om 350 sek/natt.


icon
Parkering

På baksidan av hotellet finns 12 parkeringsplatser. För att säkra en plats bör du boka i förväg genom att kontakta hotellet. Grindarna är låsta mellan kl.23-07. Pris per natt är 255 kr.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Frukostbuffé ingår
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Parkering

Möten & Konferens

icon

49

Hotellrum

icon

1

Mötesrum

icon

0

Biosittning

På V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection finns ett mötesrum som kan hyras för möten eller privata middagar. För större evenemang ligger systerhotellet The Vault, WorldHotels Crafted endast 250 meter bort och där tillhandahålls mötesrum med kapacitet upp till 30 personer. 

Konferensbokning

E-post: info@vhotel.se

Telefon: +46 42 14 44 20

 • Conference the moon V Hotel

  The moon

  iconMax 10 gäster
  icon15 m2

  Lokalen The moon har fast möblering i styrelsesittning och passar för mindre konferenser såsom styrelse- eller ledningsgruppsmöten.

icon

Varför BW Premier Collection?

Exklusiva boutiquehotell med minst fyra stjärnor. Förstklassig service och design samt utökade bekvämligheter.