The Huxley Copenhagen, BW Premier Collection

Lyxigt designhotell i hjärtat av det kulturella Köpenhamn

Komfort, stil och fantastiskt läge är nyckelorden för hotellet The Huxley Copenhagen. Det är en designpärla på en av stadens mest eftertraktade adresser som bjuder sina gäster på ett överflöd av elegant dansk design.

Sofistikerat, danskt designhotell med ett svårslaget läge i centrala Köpenhamn. Hotellet ligger på en lugn och vacker gata bakom Det Kongelige Teater med närhet till stans alla kulturella begivenheter.


Danska designklassiker

När du kliver in genom dörren till The Huxley Copenhagen blir det tydligt att du befinner dig i Danmark. Hotellet är fyllt med noga utvalda danska designklassiker. Här hittar du möbler av Arne Jakobsen, GUBI, Fritz Hansen, Nichba och många fler. Man har tänkt på detaljerna och komforten är i toppklass – både när det gäller hotellet och de många världsberömda designmöblerna.


The Huxley lounge

Hotellet har en elegant och inbjudande bar som heter The Huxley Lounge. Här serveras ett brett urval av goda drycker, och precis som i resten av hotellet är möblerna av dansk, stilren design.


Kulturellt och kulinariskt utbud  

Från Huxley Copenhagen är det bara 200 meter till Kongens Nytorv, där det också finns goda kommunikationer via tunnelbanan till bland annat flygplatsen. Oavsett om du vill strosa i den charmiga hamnen, shoppa i varuhusen och butikerna eller utforska stadens stora kulinariska och kulturella utbud, finns allt inom bekvämt avstånd när du bor på The Huxley.


Kungligt slott och örlogshamn

Området Gammelholm i Köpenhamn är rikt på historia. Här finns den gamla örlogshamnen och det kungliga Amalienborg som ligger bara fem minuters promenad från hotellet. Hotellet är omgivet av några av Köpenhamns bästa restauranger, teatrar och butiker.

Kundbetyg: 4,5/5 (685 omdömen)
The Huxley Copenhagen, BW Premier Collection

Peder Skrams Gade 24, 1054 Köpenhamn

Telefon: +45 33130666

E-post: info@thehuxley.dk

Kleiner munsterlander

Uppkallat efter en hund

The Huxley Copenhagen har ett ganska unikt namn och det har sin speciella historia. Hotellet är nämligen uppkallat efter hotellets hund Huxley, en söt Kleiner Münsterländer som älskar hotellgästerna.


Kleiner Münsterländer är känd för att vara en uppmärksam och tillgiven hundras. Hotellet är också hundvänligt och Huxley själv besöker då och då för att hälsa på gäster och andra hundar.

Välj rum

Mat & Dryck

BW The Huxley Cph Bar

Njut av en kall drink

Hotellets loungebar erbjuder allt gommen önskar. Här serveras både varma och kalla drycker, med och utan alkohol, och särskilt eftertraktade är barens cocktails. Även här är närvaron av dansk design påtaglig, precis som i resten av hotellet.

BW The Huxley Cph Breakfast restaurant

Börja dagen med en god frukost

Frukost kan köpas till för 150 DKK. Frukostbuffén är känd för att ha ett mycket brett urval samt möjligheten att få äggen tillredda som man vill ha dem. På helgerna serveras omeletten tillsammans med en Bloody Mary.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med två betalande vuxna.


Husdjur

Små hundar tillåtna mot en avgift på 250 DKK per vistelse.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Det centrala läget innebär att hotellet inte har någon egen parkering, utan man har ett avtal med parkeringsgaraget Jeudan Parking Skt. Annæ Plads 34 som ligger 500 meter från hotellet. Priset är 250 DKK för 24 timmar. Annars kan du också parkera på gatorna vid hotellet med hjälp av Easypark-appen.


Övriga tjänster

  • Lounge/bar
  • Konferenslokaler
  • Affärscenter
  • Ismaskin
  • Reception öppen 24 timmar

Möten & Konferens

Hotellet erbjuder ett litet mötesrum med kapacitet för 16 personer. Lokalen är på 40 kvadratmeter och stilfullt inredd med bekväma stolar, och har en atmosfär som gör den populär för många typer av möten och evenemang. Lokalen ligger intill lobbyn och har fönster åt det hållet som skapar liv och ljus.

Konferensbokning

E-post: info@thehuxley.dk

Telefon: +45 3313 0666

  • Mötesrum 1

    Number of personsMax 16 gäster
    Area40 m2

    Ljust och modernt inrett, mindre möteslokal med upp till 16 sittplatser.

Varför BW Premier Collection?

Exklusiva boutiquehotell med minst fyra stjärnor. Förstklassig service och design samt utökade bekvämligheter.