icon
icon
icon
icon

Hotell nära norrsken

Utforska våra hotell och upplev det magiska norrskenet från unika destinationer.

Att uppleva det majestätiska norrskenet är en dröm för många resenärer. Detta naturliga fenomen, även känt som aurora borealis, är en av naturens mest förtrollande skatter. Vad kan vara bättre än att kunna njuta av denna fantastiska ljusshow nära våra utvalda hotell? Välkommen till oss, där vi kombinerar bekväm logi med en enastående chans att uppleva norrskenet i all dess prakt.

Skandinavien, med sitt geografiska läge nära polcirkeln, är en av de mest privilegierade regionerna för att uppleva norrskenet.

Utforska våra svenska hotell

Best Western Plus Hotell Savoy

Best Western Plus Hotell Savoy

Modernt hotell i centrala Luleå

Se hotellet
icon
Best Western Malmia Hotel

Best Western Malmia Hotel

Bo bekvämt mitt i Skellefteå; trevliga rum, god frukost och bastu.

Se hotellet
icon
Best Western Hotel Arctic Eden

Best Western Hotel Arctic Eden

Hotellpärla i Kiruna med ljusa rum, samiskinspirerad konst, pool och en glimt av Kebnekaise.

Se hotellet
icon

Utforska våra norska hotell

Sandtorgholmen Hotel, BW Signature Collection

Sandtorgholmen Hotel, BW Signature Collection

En pärla i fjordmynningen omgiven av spektakulär natur.

Se hotellet
icon
Aiden by Best Western Harstad Narvik Airport

Aiden by Best Western Harstad Narvik Airport

Det moderna möter natur på Evenes.

Se hotellet
icon
Sure Hotel by Best Western Ole Tobias

Sure Hotel by Best Western Ole Tobias

Charmigt hotell i Mo i Rana, med järnvägsinspirerad inredning.

Se hotellet
icon

Norrskensfenomenet

Norrskensfenomenet uppstår när solvinden, en ström av laddade partiklar från solen, kolliderar med gasmolekyler i jordens atmosfär. Resultatet blir en visuell fest av färgglada ljus som dansar över himlen i polarområden. Även om vetenskapen bakom norrsken är välkänd, har det ändå en mystisk och oförklarlig dragningskraft på människor över hela världen.

Norrsken varierar i färger, från grönt och rosa till lila och rött, och varje show är unik. Ibland liknar det mjuka band som slingrar sig över himlen, medan det andra gånger exploderar i ett bländande fyrverkeri av ljus. Det är en upplevelse som inte går att jämföra med något annat.

3 Fun Facts om norrsken

  • Magnetisk kompassförvirring: Norrskenet är så kraftigt att det kan påverka magnetiska kompasser. Forskare har observerat fall där norrskenet får kompassnålar att peka fel. Detta kan vara en utmaning för navigering i polarområden.

  • Mänskliga reaktioner: Norrskenet har fascinerat och skrämt människor i århundraden. Innan vetenskapen förklarade fenomenet trodde många kulturer att norrskenet var ett dåligt omen eller ett tecken på gudomlig vrede. Det är känt att människor har tagit till vapen och försökt bekämpa norrskenet!

  • Norrskensljud: Förutom att vara en visuell skönhet kan norrskenet ibland generera ljud. Detta sprakande ljud kallas "auroral hissing" och orsakas av elektriska urladdningar. Även om människor vanligtvis inte kan höra det har vissa beskrivit det som ljudet av bacon som steks i en panna.

Även om norrskenet är en fantastisk naturupplevelse, är det viktigt att förstå att det är ett naturligt fenomen som inte kan garanteras. Norrskenet är beroende av solaktivitet, väderförhållanden och geografisk plats.

Upptäck våra andra destinationer