Hotell på Södermalm

Bo på ett av våra charmiga hotell på Södermalm i Stockholm. Vi har två mysiga hotell på Södermalm, välkommen!

Hotell på Södermalm i Stockholm

Bo centralt i Slussen, med närhet till både Södermalm och Gamla stan, eller i mysiga SoFo nära Medborgarplatsen. Vi har två fina hotell på Södermalm, en Stockholms mest levande och charmiga stadsdelar.

Våra hotell på Södermalm i Stockholm

Missa inte på Södermalm

Monteliusvägen

En av de bästa platserna för att få en fantastisk utsikt över Stockholm, särskilt Gamla Stan och Riddarfjärden. Promenaden längs Monteliusvägen är både pittoresk och lugn, perfekt för en promenad vid solnedgången. Längs vägen finns flera utsiktsplatser med bänkar där du kan sitta och njuta av panoramavyn. Dess lugna atmosfär lockar både lokalbefolkning och turister för en avkopplande stund bort från stadens brus.

Monteliusvägen ligger på gångavstånd från båda våra hotell på Södermalm - Hotel Frantz, WorldHotels Crafted och NOFO Hotel, WorldHotels Crafted .

Fotografiska

Detta museum för samtida fotografi är en kulturell pärla. Utställningarna är både inspirerande och tankeväckande, och deras restaurang med utsikt över vattnet är ett utmärkt ställe för en fika eller middag.

SoFo (South of Folkungagatan)

Ett trendigt område fullt av butiker, kaféer, restauranger och barer. Här hittar du unika klädbutiker, second-hand affärer och designbutiker. Området är särskilt livligt på helgerna.

Tantolunden

En stor och vacker park som erbjuder något för alla. Här finns badplatser, minigolf, kolonilotter, lekplatser och många stigar för promenader och jogging. På sommaren är parken en populär plats för picknick och avkoppling.

Vita Bergen

En annan populär park, känd för sina kullar och vackra vyer över staden. Parken, även kallad "Vitan", är ett historiskt område med gamla trähus och är perfekt för en lugn promenad. På sommaren hålls ofta utomhuskonserter och teaterföreställningar här.

Mat och dryck på Södermalm

Södermalm är ett kulinariskt mecka i Stockholm, känt för sin mångfald av restauranger och barer. Här kan besökare uppleva allt från traditionell svensk husmanskost till innovativa rätter. Kvarter som SoFo och Hornstull myllrar av trendiga barer med ett varierat utbud och livlig atmosfär.

Nedan är fem tips på restauranger på Södermalm, för alla smaker. Missa heller inte våra hotell på Södermalm - Hotel Frantz, WorldHotels Crafted och NOFO Hotel, WorldHotels Crafted - som har varsin trevlig restaurang och bar. I bild ser du Hotel Frantz restaurang.

Pelikan

Pelikan är en ikonisk restaurang med anor från 1600-talet, som serverar traditionell svensk mat. Här kan du njuta av rätter som rimmad lax, kroppkakor och husets specialitet, stekt fläsk med löksås. Den historiska och autentiska atmosfären gör Pelikan till en favorit bland både lokalbor och turister.

Barbro

Restaurang Barbro på Södermalm är en unik och trendig restaurang som kombinerar asiatiska smaker med skandinavisk minimalism. Belägen vid Hornstulls strand, erbjuder Barbro en innovativ matupplevelse i en stilren och modern miljö. Restaurangen är känd för sin kreativa meny som huvudsakligen består av asiatiska smårätter och sushi, men även inkluderar en rad spännande fusionsrätter.

Nytorget 6

Nytorget 6 är en modern bistro på Södermalm som erbjuder en mångsidig meny med både klassiska svenska rätter och internationella favoriter. Med sin mysiga atmosfär och utmärkta service lockar restaurangen både lokalbefolkning och besökare. Beläget vid det livfulla Nytorget är det en populär destination för en trevlig måltid i en avslappnad miljö.

Chutney

Chutney på Södermalm erbjuder en smakrik resa genom vegetarisk och vegansk mat från olika delar av världen. Med fokus på hälsosamma och kreativa rätter serverar restaurangen en mångfald av smaker och texturer som tilltalar både köttätare och vegetarianer. Den mysiga atmosfären och vänliga servicen gör Chutney till en populär destination för matälskare som söker spännande och välsmakande alternativ.

Punk Royale

Punk Royale i Stockholm är en unik restaurangupplevelse som bryter mot konventionerna för fine dining. Med en provokativ inställning och en otraditionell meny, förväntas gästerna att delta i en spektakulär matresa fylld med överraskningar och interaktion. Beläget på Folkungagatan 128, bjuder Punk Royale in äventyrliga matälskare till en oförglömlig kväll på Södermalm.

Frågor och svar - Hotell Södermalm