icon

Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens

Twin Balcony BW Gustaf Fr ding

Familjeägd hotell- och konferensanläggning utanför Karlstad

I hjärtat av Värmland, några kilometer utanför den soliga staden Karlstad, välkomnas du till Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens. Här erbjuds logi, mat, konferens och en hel del evenemang som involverar både dans och musik. Under sommaren har hotellets uppvärmda utomhuspool öppet som uppskattas av såväl barn som vuxna.

Hotellrum i litteraturens spår

På hotellet erbjuds fina och rymliga rum med hög komfort. Några av dem är inredda med inspiration av Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding och vissa har också namngivits efter både böcker och dikter av dessa författare. Dessutom finns två sviter där du kan lyxa till din vistelse med en egen jacuzzi.


Konferens, restaurang, relax och pool

Om du letar efter ett konferenshotell i Värmland är detta hotell ett utmärkt val. Här finns möteslokaler med kapacitet för upp till 400 deltagare. I hotellets restaurang Emilia kan du äta både frukost, lunch och middag och dessutom anordnar hotellet till exempel dansbandskvällar. Därtill finns en relaxavdelning som erbjuder både gym, olika typer av bastubad och jacuzzi. Om sommaren kan du också ta ett svalkande dopp i hotellets utomhuspool.


Upptäck Karlstad

I värmlandsstaden Karlstad finns massor att se och göra. Här erbjuds ett rikt kulturliv med teater, opera, museer, konserter och mycket mer. Du kan till exempel besöka konsthallen Sandgrund där du kan beskåda alster av framför allt Lars Lerin men även andra gästutställare. Om du besöker Karlstad med familjen är stadsparken Mariebergsskogen väl värd ett besök. I parken finns lekplatser, djurpark, ett rundturståg, badplats, skridskobana och flera andra spännande aktiviteter.

Kundbetyg: 4,2/5 (2 911 omdömen)
Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens

Höjdgatan 3, 654 68 Karlstad

Telefon: +46 54670000

E-post: info@gustaffroding.se

icon

Legendariska poolpartyn

Den uppvärmda poolen på Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens har något av en ikonisk status i minnet hos Karlstads lokalbefolkning. Många minns de episka poolpartyn med hundratals gäster som sommartid anordnats vid poolen, med poolbar och grillbuffé.

Välj rum

Mat & Dryck

Restaurant BW Gustaf Fr ding

Restaurang Emilia

I hotellets restaurang kan du som gäst njuta av en härlig frukost, lunchbuffé och middag à la carte. Här serveras framför allt husmanskost med stående klassiker såsom räksmörgås och kvällens husman. Från restaurangen har du en fin utsikt mot hotellets innergård och den härliga poolen. 

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Wine cellar

Vinkällare

Via en spiraltrappa i hotellets Fröding shop tar du dig ned till urberget och hotellets egen vinkällare. 


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


icon
Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


icon
Husdjur

Husdjur är välkomna i avsedda djurrum utan kostnad.


icon
Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


icon
Parkering

Hotellet har en stor parkering med 200 platser som är gratis för hotellgäster. Det finns även laddstolpar där du debiteras efter förbrukning.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Frukostbuffé ingår
 • Utomhuspool
 • Bastu
 • Värdeskåp
 • Konferenslokaler
 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Ismaskin
 • Fri parkering
 • TIllgänglighetsanpassad parkering
 • Express-utcheckning
Relax BW Gustaf Fr ding

Relaxavdelning

Hyr en skön morgonrock och ett par tofflor och njut av en avkopplande stund på hotellets relaxavdelning. I relaxen finns ångbastu, torrbastu,  jacuzzi och kalldusch. Tofflorna får du ta med dig hem! 

Pool BW Gustaf Fr ding

Pool

Om sommaren när solen gassar och vindarna är ljumna öppnar hotellet upp sin härliga utomhuspool. Här kan du simma och svalka dig eller sola i en av de sköna solstolarna.

Gym BW Gustaf Fr ding

Gym

Hotellet har ett väl utrustat gym med löpband, crosstrainer, motionscykel och roddmaskin. Därtill finns hantlar, skivstång med olika viktplattor, en multimaskin och andra traditionella redskap såsom bänkar och pilatesbollar.

Childrens Playroom BW Gustaf Fr ding

Lekrum

Om du har barn med dig till hotellet finns ett spännande lekrum att släppa loss både fantasi och energi i.

Möten & Konferens

icon

163

Hotellrum

icon

9

Mötesrum

icon

410

Biosittning

Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens är en av Värmlands största konferensanläggningar. Här finns nio lokaler varav tre grupprum samt goda möjligheter att kombinera konferensen med olika aktiviteter och övernattning.

Konferensbokning

E-post: konferens@gustaffroding.se

Telefon: +46 54670050

 • Conference V rmlandssalen BW Gustaf Fr ding

  Värmlandssalen

  iconMax 410 gäster
  icon265 m2

  Värmlandssalen är hotellets största lokal med över fem meter i takhöjd och härligt ljusinsläpp. Salen passar utmärkt för stora föreläsningar och mässor men också festmiddagar och andra privata evenemang. Här finns hörslinga att tillgå.

 • Conference Alsterdalen BW Gustaf Fr ding

  Alsterdalen

  iconMax 70 gäster
  icon70 m2

  Lokalen Alsterdalen har fått sitt namn från Alsters Herrgård där Gustaf Fröding föddes. En populär och fin lokal som är mycket flexibel och går att öppna upp mot hotellets restaurang.

 • Conference Dungen BW Gustaf Fr ding

  Dungen

  iconMax 70 gäster
  icon67 m2

  Dungen är en medelstor lokal som passar för olika typer av konferenser och föreläsningar. Namnet kommer från Gustaf Frödings diktsamling Stänk och flikar där Dungen beskrivs som en kärleksfull plats.

icon

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.