Hotell i Stavanger
  • 1 Natt

Uppdatera

Hotell i Stavanger

Stavanger utgör centrum för Norges kapitalstarka oljeindustri, men har också magnifik natur att erbjuda. Underbara omgivningar med vackra fjordar, berg och långa vita sandstränder är bara en del av den unika miljö som karaktäriserar denna stad. Stavanger är också känt som före detta europeisk kulturhuvudstad och omfattar till exempel ett antal museer och olika årliga kulturevenemang. Det finns dessutom många bra hotell i Stavanger, till exempel kan du bo på det äldsta hotellet i staden - Best Western Plus Victoria Hotel som är ett fyrstjärnigt hotell beläget i hjärtat av Stavangers hamn och med vacker utsikt över fjorden. Boka hotell i Stavanger redan idag för att säkra en bekväm vistelse i denna levande och naturnära stad.

Ikon föreställande resväska från title I DAMLäs mer om Stavanger

Vacker natur och utsikter

Området runt Stavanger är förmodligen minst lika känt, om inte mer, än själva staden. Inte särskilt underligt. Lysefjorden, vars fjordkryssningar utgår från Skagenkaien, erbjuder slående utsikter över det magnifika landskapet runt. Missa framförallt inte den välbesökta fjällplatån Preikestolen som är belägen 604 meter över havet och som är lika populär bland norrmän som utländska turister. Lonely Planet har inofficiellt utsett Preikestolen den bästa utsikten i världen.

Stavanger är en universitetsstad med flera forskningsinstitut och tusentals studenter som ger staden en urban och livlig atmosfär. Här hittar du också ett stort utbud av affärer och restauranger. År 2008 utsågs Stavanger till Europas kulturhuvudstad, vilket i sig är ett tydligt kvitto på regionens breda utbud av mat, kultur och aktiviteter. Ett av stadens mer populära event är Happy Food Festival som arrangeras i slutet av juli varje år och som då lockar över 250 000 besökare till staden i slutet av juli och har över 250 000 besökare varje år.

I takt med att detta event vuxit fram har Stavanger också utvecklats till en hot spot för matälskare, och erbjuder det mesta från bagerier, kaféer, take-away, god mat samt en mängd olika exklusiva och innovativa koncept. RE-NAA är stadens första Michelin-restaurang och erbjuder Nordic Fine Dining med utsökt välsmakande mat. För dem som är intresserad av något lite mindre exklusivt är syskonrestaurangerna Renaa Matbaren och Renaa Xpress bra alternativ. Sushirestaurangen Sabi Omakase är stadens andra Michelin-restaurang och ligger i en liten, anonym träbyggnad på Pedersgata. Här finns plats för nio personer i baren och för många timmar av härliga smak- och matupplevelser.

Stavanger har en liten och kompakt stadskärna och det är lätt att ta sig till stadens olika sevärdheter till fots. I stadsdelen Gamla Stavanger finns några av Europas bäst bevarade trähus, och du kan passa på att besöka exempelvis Norsk Oljemuseum, Stavanger konstmuseum och Norsk hermetikmuseum. Besök också det färgstarka Övre Holmegate där alla hus är målade i starka och glada färger. För familjer med barn rekommenderas ett besök i Kongeparken, som är Vestlands största nöjespark och som ligger blott 20 minuter från Stavanger. Här kan barnen göra sin egen choklad, testa Norges längsta bobbana och åka Norges högsta karusell, Airship.

Boka hotell i Stavanger och koppla av

Efter alla utflykter är det härligt att koppla av en stund på hotellrummet. När kvällen sedan kommer kan det vara frestande att ta en drink, förslagsvis på Holmen Bar där du hittar den största samlingen av single malt whisky i hela regionen, eller om benen är för trötta, så kan det fungera lika bra att slå sig ned i hotellets mysiga lounge.

Stavanger är en underbar stad och trots att den är ganska liten, har staden mycket att erbjuda både i matväg och kultur. Dessutom finns det ett stort utbud av boenden. Hos Best Western kan du vara säker på att sova på ett av de bästa hotellen i Stavanger, med personlig och flexibel service och smakrik frukost som väntar på morgonen - alltid med frikostigt utbud av allt du kan önska när du vaknar: pannkakor och croissanter, frukt, bär och hemlagad kompott, bröd och pålägg för varje smak och läckert, nybryggt kaffe. Varmt välkommen!


Ikon föreställande en karta med kartmarkör BBSaker att göra i Stavanger

Saker att göra i Stavanger:

  • Ta en fjordkryssning från Skagenkaia
  • Besök den spektakulära utkikstolpen Prekestolen
  • Upptäck nya matupplevelser på Matfestivalen Gladmat
  • Besök Michelin restaurangerna Re-Naa och Sabi Omakase
  • Se den vackra trädbyggnaden i Gamla stan
  • Tillbringa en dag i Kongeparken, Norges största nöjespark

Filter
 Filter
Filter


Sure Hotel

35.0 mi / 56.4 km

3.5/5
173  Recensioner Verified
no

NOK

796.00

Välj rum

Best Western

0.2 mi / 0.3 km

3.9/5
191  Recensioner Verified
no

NOK

1299.00

Välj rum

Menu

 Svenska
Menu